Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε στη Συρία - Στόχος μας οι Κούρδοι και το Ισλαμικό Κράτος

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε στη Συρία - Στόχος μας οι Κούρδοι και το Ισλαμικό Κράτος
Παράλληλα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών έστειλε μηνύματα φιλίας και συνεργασίας προς Ρωσία και Ισραήλ
Το γεγονός ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία, όποτε κρίνει ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, διεμήνυσε σήμερα (7/6) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε σε δημόσιο τηλεοπτικό ίδρυμα της χώρας, μετά τη νέα βομβιστική επίθεση που έπληξε την Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, ο τούρκος υπουργός εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανανέωση της εξουσιοδότησης που παρέχει το τουρκικό κοινοβούλιο στο στρατό της χώρας για επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τις αρχές του 2017, η χώρα του θα έχει επέμβει ενεργά στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης.
Επιπλέον, ο Cavusoglu εξαπέλυσε πυρά και εναντίον του PKK, κατηγορώντας τους Κούρδους ότι προχωρούν σε εθνοκάθαρση στο βόρειο κομμάτι της Συρίας, γεγονός που κρίνει μία τούρκικη στρατιωτική επέμβαση σχεδόν επιβεβλημένη.
Από την άλλη πλευρά, αναφορά έγινε και στις σχέσεις της Τουρκίας με τις γειτονικές χώρες της Ρωσίας και του Ισραήλ, με τον Cavusoglu να στέλνει μηνύματα φιλίας και συνεργασίας προς τις δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης