Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του 2016 η στερλίνα - Οι προσδοκίες παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ εκτόξευσαν την αξία της

tags :
Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του 2016 η στερλίνα - Οι προσδοκίες παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ εκτόξευσαν την αξία της
Η τιμή της στερλίνας ανήλθε σήμερα στο 1,4788 έναντι του δολαρίου, φθάνοντας κοντά στο υψηλότερο σημείο για φέτος, στο οποίο διαπραγματεύτηκε τον Ιανουάριο.
Η στερλίνα αναρριχήθηκε σήμερα Τρίτη στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιανουαρίου έναντι του δολαρίου, μετά από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες δίνουν προβάδισμα στην ψήφο υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ.
Συγκεκριμένα, η τιμή της στερλίνας ανήλθε σήμερα στο 1,4788 έναντι του δολαρίου, φθάνοντας κοντά στο 1,4815 έναντι του δολαρίου, που ήταν το υψηλότερο σημείο στο οποίο διαπραγματεύτηκε τον Ιανουάριο.
Την Δευτέρα μάλιστα κέρδισε 2,1% έναντι του δολαρίου, που αποτελεί την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τα τέλη του 2008.
Αυτό οφείλεται σύμφωνα με αναλυτές στην μείωση των στοιχημάτων σε βάρος της στερλίνας από επενδυτές και κερδοσκόπους.
Σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή συναλλάγματος της Credit Agricole, Manuel Oliveri "αν κερδίσει στο δημοψήφισμα η παραμονή στην ΕΕ, περιμένουμε η τιμή της στερλίνας να ανέλθει στο 1,55 έναντι του δολαρίου".
Την ίδια ώρα, το ευρώ που υστερεί έναντι της αύξησης της λίρας πέφτοντας στην ισοτιμία με το βρετανικό νόμισμα σε χαμηλό τριών εβδομάδων, έχει αξία αυτή τη στιγμή 0,77 πένες έναντι της στερλίνας.
Έναντι του δολαρίου όμως η τιμή του ευρώ αυξήθηκε ελαφρώς σε 1,1327 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.
Οι traders αναμένουν, ότι το ευρώ θα κερδίσει έναντι των περισσότερων κύριων νομισμάτων, αν η Βρετανία παραμείνει στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης