Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει το Bitcoin με απώλειες άνω του 10% - Υποχωρεί κάτω από τα 645 δολ., έχοντας εκτιναχθεί έως τα 785 δολ.

tags :
Καταρρέει το Bitcoin με απώλειες άνω του 10% - Υποχωρεί κάτω από τα 645 δολ., έχοντας εκτιναχθεί έως τα 785 δολ.
Πλέον το ψηφιακό νόμισμα κινείται κοντά στην τιμή που διαπραγματευόταν πριν από μία δεκαετία
Πριν από μία εβδομάδα το Bitcoin ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά από καιρό τα 700 δολ., εξαιτίας της φαινομενικά ακόρεστης κινεζικής αγοράς, έχοντας πραγματοποιήσει ένα τεράστιο ράλι άνω του 200% από το Σεπτέμβριο του 2015, όταν διαπραγματευόταν στα 230 δολ.
Οι εκτιμήσεις ήταν ότι «θα μπορούσε να πάει πολύ υψηλότερα», ενώ όποιος αγόρασε τον περασμένο Σεπτέμβριο μπορεί να προχωρήσει στην αποκομιδή κερδών.
Εκ των υστέρων αυτή φαίνεται και η λογική κίνηση, διότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις αγορές το βράδυ της 20ής Ιουνίου η αγορά Bitcoin φαίνεται ότι τελικά σκόνταψε και αφού έπιασε τα 785 δολ. μόλις πριν από λίγες ημέρες, το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε σήμερα πάνω από 10%, πλησιάζοντας ακόμη και τα 640 δολ., το οποίο είναι και το επίπεδο που διαπραγματευόταν πριν από μια δεκαετία.



Δεν υπήρξε κάποιος άμεσος καταλύτης για την πρόσφατη πτώση, αν και αν υποθέσουμε ότι οι αγορές από την Κίνα υπήρξαν η αιτία για την πρόσφατη άνοδο της τιμής, είναι εξίσου πιθανό ότι οι κινέζοι επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι γνωστοί για την αποκομιδή ακόμη και των ελάχιστων κερδών, απλά να έγιναν πωλητές, καθώς κυνηγούν τη νέα κίνηση του νομίσματος, αυτή τη φορά προς τα κάτω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης