Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: O Obama καλεί το NATO να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία, παρά το Brexit

Reuters: O Obama καλεί το NATO να τηρήσει σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία, παρά το Brexit
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Βρετανία θα παραμείνει ένα από τα πιο ισχυρά μέλη του ΝΑΤΟ», τονίζει σε άρθρο του ο αμερικανός πρόεδρος
Έκκληση στους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ να κρατήσουν σκληρή στάση απέναντι στην προκλητική Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας απηύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ε.Ε. δεν θα πρέπει να αποδυναμώσει τη Συμμαχία.
Ο Obama, ευρισκόμενος για τελευταία φορά ως πρόεδρος των ΗΠΑ σε Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η ειδική σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας θα διατηρηθεί.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Βρετανία θα παραμείνει ένα από τα πιο ισχυρά μέλη του ΝΑΤΟ», λέει, αν και υπογραμμίζει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εγείρει ερωτήματα για το μέλλον της ευρωπαϊκή ενοποίησης.
Το ΝΑΤΟ αναμένεται ότι θα αποφασίσει επίσημα να αναπτύξει τέσσερα τάγματα ή συνολικά 3.000-4.000 στρατιώτες στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία εναλλάξ, προκειμένου να διασφαλίσει την ετοιμότητα των ανατολικών μελών του για να αμυνθούν απέναντι στη Ρωσική επιθετικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης