Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι προβλέπουν τα στοιχήματα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ;

Τι προβλέπουν τα στοιχήματα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ;
Ο μέσος όρος όλων των δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν για τους δύο «μονομάχους», δίνει μικρό προβάδισμα +3,1% στην Hillary
Αν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα επικείμενο ντέρμπι ανάμεσα στην Hillary Clinton και Donald Trump για την προεδρική καρέκλα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι αγορές έχουν ήδη αναδείξει το νικητή.
Όπως δείχνουν και τα πονταρίσματα (πηγή: betfair) των τελευταίων 60 ημερών, η Δημοκρατική υποψήφιος απολαμβάνει προβάδισμα +43%, συγκεντρώνοντας το 69% έναντι 26% του εκκεντρικού Ρεπουμπλικάνου.
Ωστόσο, δεν είναι κάτι νέο ότι τα συντριπτικά περισσότερα ποντάρισμα είναι υπέρ της Hillary…
Παρόλα αυτά, ίσως η μεγάλη διαφορά της Clinton αποτελεί και ευκαιρία για κέρδη των υποστηρικτών του εκκεντρικού Donald, καθώς αν η τάση αυτή συνεχιστεί ίσως δοθούν μεγάλες αποδόσεις για την επικράτηση του στις 8 Νοεμβρίου.
Βέβαια, προς αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι αγορές συνήθως προβλέπουν «πέφτουν μέσα» στις προβλέψεις τους, να θυμίσουμε ότι στο πρόσφατο βρετανικό δημοψήφισμα οι πιθανότητες βάσει των στοιχημάτων τασσόταν συντριπτικά υπέρ του Bremain, κάτι που όμως δεν επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα…


Ενδεικτικά, οι περισσότερες στοιχηματικές έδιναν απόδοση 11/4 για την επικράτηση του Brexit, όταν κάποιες άλλες δεν πλήρωναν καν για το Bremain.
Σχετικά με τον Trump, αυτή τη στιγμή οι αποδόσεις για ενδεχόμενη νίκη του κυμαίνονται κοντά στο 3/1, όταν το Φεβρουάριο του 2015 ήταν στο 339/1!!
Σε ότι αφορά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις τώρα, όπως γράψαμε και χθες, η έρευνα των CBS και New York Times έβρισκε ισόπαλους τους Donald Trump και Hillary Clinton στο 40%, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, η δημοσκόπηση της Rasmussen έδινε προβάδισμα +7% στον εκκεντρικό Ρεπουμπλικάνο, 44% έναντι 37%.
Όπως διαπιστώνεται, ο «υγιής περίπατος» που προβλεπόταν να κάνει η Hillary αποτελεί παρελθόν.
Η Δημοκρατική υποψήφιος απολάμβανε προβάδισμα ακόμα και +24% τον Αύγουστο του 2015, το οποίο συνεχίστηκε κοντά στο +10% τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, με εξαίρεση ελάχιστες δημοσκοπήσεις που «έδιναν κεφάλι» στον Trump.
Έκτοτε όμως, η έλλειψη επιχειρημάτων της Hillary αλλά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα ανά τον κόσμο ενίσχυσαν τα ποσοστά του Donald, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός για την (πολύ ορισμένες φορές) ακραία ρητορική του.
Ως αποτέλεσμα, οι έρευνες από τον Απρίλιο του 2016 έδιναν οριακό προβάδισμα και στους δύο υποψήφιους, θολώνοντας ακόμα περισσότερο τις προβλέψεις για το νικητή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Ένα πολύ σημαντικό στατιστικό στοιχείο (πηγή: www.realclearpolitics.com) είναι ο μέσος όρος όλων των δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν για τους δύο «μονομάχους», ο οποίος δίνει μικρό προβάδισμα +3,1% στην Hillary.
Οι επόμενες δημοσκοπήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στο ίδιο κλίμα, με τον
Trump ωστόσο να έχει περισσότερες πιθανότητες να αυξήσει τα ποσοστά του, καθώς μετά και την υπόθεση των e-mails που ταλανίζει την «απρόσεκτη» και «συστημική» Clinton, παρατηρείται μία μεγάλη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της, η οποία μάλιστα κάνει τους Αμερικανούς να ξεχνούν ακόμα τα ακραία μέτρα που προτείνει ο Ρεπουμπλικάνος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης