Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπαράζ δημοσκοπήσεων δίνει προβάδισμα έως και 4% στον D. Trump – Προηγείται με 0,2% συνολικά

Μπαράζ δημοσκοπήσεων δίνει προβάδισμα έως και 4% στον D. Trump – Προηγείται με 0,2% συνολικά
Η επιθετική ρητορική της Δημοκρατικής υποψήφιας έχει γίνει επικίνδυνα αμυντική
Προβάδισα έως και 4% δίνουν στον Donald Trump οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, γεγονός που δίνει πλέον ένα συνολικό προβάδισμα 0,2% στον εκκεντρικό Ρεπουμπλικάνο έναντι της Hillary Clinton.
Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες (πηγή: realclearpolitics.com), η δημοσκόπηση της ORC δίνει προβάδισμα 5 ποσοστιαίων μονάδων στον Trump (44% - 39%, με αναγωγή 48% - 45%), το CBS News του δίνει προβάδισμα 1% (40% - 39%), οι Los Angeles Times 4% (45% - 41%) και οι Gravis 2% (51% - 49%).
Η Δημοκρατική υποψήφιος απολάμβανε προβάδισμα ακόμα και +24% τον Αύγουστο του 2015, το οποίο συνεχίστηκε κοντά στο +10% τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, με εξαίρεση ελάχιστες δημοσκοπήσεις που «έδιναν κεφάλι» στον Trump.
Ωστόσο, η έλλειψη επιχειρημάτων της Hillary αλλά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα ανά τον κόσμο ενίσχυσαν τα ποσοστά του Donald, ο οποίος είναι ευρέως γνωστός για την (πολύ) ακραία ρητορική του.
Πλέον, ο «υγιής περίπατος» που προβλεπόταν να κάνει η Hillary αποτελεί παρελθόν.
Ως αποτέλεσμα, η επιθετική ρητορική της Δημοκρατικής υποψήφιας έχει γίνει επικίνδυνα αμυντική, με το κυρίως θέμα των δηλώσεων της να είναι η κατακραυγή των όσων λέγονται γι’ αυτήν από τους Ρεπουμπλικάνους.
Όπως είχαμε επισημάνει και σε άρθρο μας στις 14/7, οι επόμενες δημοσκοπήσεις αναμένεται να δώσουν περαιτέρω προβάδισμα στον εκκεντρικό Donald, καθώς μετά και την υπόθεση των e-mails που ταλανίζει την «απρόσεκτη» και «συστημική» Clinton, παρατηρείται μία μεγάλη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της, η οποία μάλιστα κάνει τους Αμερικανούς να ξεχνούν ακόμα τα ακραία μέτρα που προτείνει ο Ρεπουμπλικάνος.
Υπενθυμίζεται πως οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ διεξάγονται στις 8 Νοεμβρίου 2016... 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης