Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι προτάσεις Trump – Στο 33% ο ανώτερος φόρος για φυσικά πρόσωπα - Στο 15% από 35% ο εταιρικός φόρος

Οι προτάσεις Trump – Στο 33% ο ανώτερος φόρος για φυσικά πρόσωπα - Στο 15% από 35% ο εταιρικός φόρος
Όσοι έχουν εισόδημα λιγότερο από 25.000 δολάρια ετησίως και έως 50.000 δολάρια για ένα παντρεμένο ζευγάρι δεν θα πληρώνουν φόρο..
Την οικονομική του πρόταση για την αμερικανική οικονομία με επίκεντρο την φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων παρουσίασε ο Donald Trump ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Μέσω της σημερινής 8 Αυγούστου του 2016 του ομιλίας στο Οικονομικό Κλάμπ του Ντιτρόιτ (Detroit Economic Club), ο  υποψήφιος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη για «οικονομική ανανέωση» της χώρας, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να ακολουθήσουν το όραμα του για μια ισχυρή Αμερική (America-first).
Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να καταγγείλει τις οικονομικές πολιτικές των προκατόχων του, έθεσε το παράδειγμα του Ντιτρόιτ, της πολιτείας που χρεοκόπησε και άφησε πίσω του κλειστές βιομηχανίες και εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας.
Ειδικότερα, σχετικά με τον φόρο εισοδήματος των Αμερικανών, το τωρινό ανώτατο όριο φορολόγησης είναι το 39,6%, και ο Trump προτείνει να μειωθεί στο 33%.
Ο Trump ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές από 7 επίπεδα σε 3 - 12%, 25% και 33%.
Επίσης ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν εισόδημα λιγότερο από 25.000 δολάρια ετησίως και 50.000 δολάρια για ένα παντρεμένο ζευγάρι δεν θα πληρώνουν φόρο..
Η νέα πρόταση Trump αποτελεί αλλαγή από το Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο ίδιος είχε προτείνει αρχικά 4 συντελεστές το 0%, 10%, 20% και 25%.
Ο Trump τόνισε ότι θα σηματοδοτήσει την «μεγαλύτερη φορολογική επανάσταση από τη φορολογική μεταρρύθμιση του Reagan.
Οι παραπάνω αλλαγές θα μειώσουν το «κόστος» του οικονομικού πλάνου του Trump (κάποιοι το υπολόγιζαν στα 10 τρισ. δολ.!), ωστόσο το «κέρδος» ενδεχομένως να αντισταθμιστεί από τις αυξημένες δαπάνες που θα προκύψουν από τις αλλαγές στο πρόγραμμα για την μέριμνα των νέων παιδιών (φορολογικές ελαφρύνσεις, επενδύσεις στην εκπαίδευση κλπ), το οποίο ο Ρεπουμπλικάνος υπολόγισε στα 20 δισ. δολ.
«Δεν είναι μεγάλο το ποσό», σχολίασε, συμπληρώνοντας πως τα μεσαία και μικρά εισοδήματα θα «ανασάνουν», ενώ παράλληλα οι πλούσιοι θα πληρώσουν το «δίκαιο μερίδιο τους».
Σε ό,τι αφορά τον εταιρικό φόρο, ο υποψήφιος Πρόεδρος θα μειώσει το ποσοστό στο 15%, από το υπέρογκο 35% που είναι τώρα, ενώ προανήγγειλε και περεταίρω ελαφρύνσεις.
Επίσης, θα δώσει τη δυνατότητα χαμηλής φορολόγησης στις αμερικανικές εταιρείας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, στο 10% των κερδών, σε μία προσπάθεια να επιστρέψουν τα κεφάλαια τους στις ΗΠΑ.
Ως μία από τις προτεραιότητες του έθεσε είναι η ολική επαναφορά της βιομηχανίας χάλυβα στις ΗΠΑ, ενώ επανέλαβε για ακόμα μια φορά την έντονη αντίθεση του για τις συμφωνίες Trans-Pacific Partnership (TPP) και Nafta (εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε Μεξικό – Καναδά – ΗΠΑ), οι οποίες «χρίζουν επαναδιαπραγμάτευσης).
Τέλος, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος  εξέφρασε τη θέληση του να ελαφρύνει κάποιους επιπλέον φόρους στα κεφαλαιακά κέρδη, προτείνοντας έναν συντελεστή στο 23,8%.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Donald δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει εκ νέου «πυρά» κατά της Hillary Clinton, κατηγορώντας την πως επιδιώκει να αυξήσει τους φόρους για τη μεσαία τάξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης