Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέο χαμηλό η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου – Υποχώρησε στο 0,967%

tags :
Σε νέο χαμηλό η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου – Υποχώρησε στο 0,967%
H απόδοση του 10ετούς Ισπανικού ομολόγου μειώθηκε σήμερα το πρωί κατά 1,7 μονάδες βάσης υποχωρώντας στο 0,967%.
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ισπανίας συνεχίζει να πέφτει σήμερα (9/8), μετά την υποχώρησή του κάτω από το 1% για πρώτη φορά χθες.
Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς Ισπανικού ομολόγου μειώθηκε σήμερα το πρωί κατά 1,7 μονάδες βάσης υποχωρώντας στο 0,967%.
Σύμφωνα με την Financial Times, το πρόσφατο ράλι στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων έχει βοηθήσει τους επενδυτές να παραβλέψουν το πολιτικό αδιέξοδο στην μεσογειακή χώρα, η οποία παραμένει χωρίς κυβέρνηση.
Επίσης, οι παγκόσμιες αγορές ομολόγων συσπειρώθηκαν σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα του Λονδίνου, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να μειώσει τα επιτόκια της και να ξεκινήσει εκ νέου ένα πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων.
Τα Ισπανικά ομόλογα έχουν πάρει μία περαιτέρω ώθηση σύμφωνα με την FT, από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμά εξαγοράς ομολόγων πριν από το καλοκαίρι.
Επιπλέον, οι επενδυτές που είναι πρόθυμοι να κρατήσουν στα χέρια τους χρέος μιας από τις μεγάλες νότιες οικονομίες της Ευρώπης, δείχνουν να προτιμούν τα Ισπανικά ομόλογα, αντί αυτά της Ιταλίας, λόγω της τραπεζικής κρίσης στην γειτονική μας χώρα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης