Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN money: Οι κεντρικές τράπεζες δεν αγοράζουν πια χρυσό - Τι συμβαίνει;

CNN money: Οι κεντρικές τράπεζες δεν αγοράζουν πια χρυσό - Τι συμβαίνει;
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν μειώσει τις αγορές χρυσού κατά το 2016 
Από το 2010 και μετά οι κεντρικές τράπεζες έχουν δείξει μια ακόρεστη ζήτηση για τον χρυσό, δημιουργώντας τεράστια αποθέματα.
Τώρα, όμως, έχουν αρχίσει να δείχνουν… σημάδια κόπωσης από αυτή την τακτική.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του World Gold Council, οι αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες υποχώρησαν κατά 40% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Οι λόγοι

Γιατί συμβαίνει αυτό, λοιπόν;
Σύμφωνα με το World Gold Council, η μεγαλύτερη μείωση στην αγορά χρυσού παρατηρήθηκε, κατά τους τελευταίους μήνες, στις κεντρικές τράπεζες των αναδυόμενων αγορών.
Σύμφωνα με το CNN money, πιθανότατα αυτή η εικόνα να είναι αποτέλεσμα της μειωμένης ρευστότητας για επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπου οι εξαγωγές υποχώρησαν εξαιτίας της συμπίεσης των τιμών των πρώτων υλών.
«Οι αναδυόμενες αγορές έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές αντιξοότητες.
Έτσι αναμένεται μια επιβράδυνση στις αγορές όλων των περιουσιακών στοιχείων», είπε ο Ezechial Copic αξιωματούχος του World Gold Council.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η τιμή του κίτρινου μετάλλου έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Οι τιμές του χρυσού έχουν σημειώσει άνοδο της τάξης του 24% φέτος (2016), εν μέρει λόγω της αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές που ανάγκασε τους επενδυτές να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για τις επενδύσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης