Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom: Αρχίζουμε συζητήσεις με ΔΕΠΑ και Edison για την επέκταση του Turkish Stream

Gazprom: Αρχίζουμε συζητήσεις με ΔΕΠΑ και Edison για την επέκταση του Turkish Stream
Οι εργασίες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του Turkish Stream στη Μαύρη Θάλασσα θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2017
Εντός του Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στην Gazprom, την ΔΕΠΑ και την ιταλική Edison, σχετικά με την διαδρομή που θα ακολουθήσει η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και τα σημεία παράδοσης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Alexey Miller.
Όπως είπε ο επικεφαλής της Gazprom μιλώντας σε δημοσιογράφους «πρόκειται για τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας προς την σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας και την κατασκευή νέων αγωγών με κατεύθυνση την Ιταλία και την ΕΕ».
Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο υπεγράφη μεταξύ Gazprom, Edison και ΔΕΠΑ μνημόνιο κατανόησης για τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς την Ελλάδα και από την Ελλάδα προς την Ιταλία.
Προς το παρόν ωστόσο, δεν υπάρχει καθοριστεί οριστικά, η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο αγωγός, ο οποίος θα εκτείνεται από τα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας προς την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Gazprom τις επόμενες ημέρες.
Οι εργασίες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του Turkish Stream στη Μαύρη Θάλασσα θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2017, το οποίο περιλαμβάνει δύο τμήματα, το ένα που θα καταλήγει στην αγορά της Τουρκίας και ένα δεύτερο που θα προορίζεται για την Ευρώπη και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019, όπως είπε ο κ. Miller.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης