Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Το «ράλι Trump» οδηγείται από τη Goldman Sachs – Σε αυτήν οφείλεται το 32% κερδών του Dow

UBS: Το «ράλι Trump» οδηγείται από τη Goldman Sachs – Σε αυτήν οφείλεται το 32% κερδών του Dow
Η ειρωνεία είναι πως προεκλογικά η Goldman ήταν bear για μία ενδεχόμενη νίκη του Donald Trump
Στην Goldman Sachs «αποδίδει» τις άνευ προηγουμένου επιδόσεις του Dow Jones (30 εισηγμένες) ο πολύ έμπειρος trader και αναλυτής της UBS, Art Cashin.
Ενδεικτικά, όπως διαπιστώνει από το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street, από τις 35 μονάδες που κέρδισε χθες ο δείκτης οι 23 προέρχονταν από την Goldman Sachs.
«Η Goldman Sachs (η μετοχή της) έχει κερδίσει 57 δολάρια μετά την εκλογή του Trump.
Αυτό σημαίνει ότι δημιούργησε 441 από τις 1363 μονάδες που έχει κερδίσει ο Dow από τότε, δηλαδή το ένα τρίτο!», σχολίασε ο κ. Cashin.
Αυτή τη στιγμή η μετοχή διαπραγματεύεται πάνω από τα 234 δολάρια, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο...
Οι επενδυτές ποντάρουν στην τροποποίηση ή κατάργηση του «Dodd-Frank», γεγονός που θα αυξήσει περαιτέρω τα έσοδα και τα κέρδη των τραπεζικών ιδρυμάτων.
Σημειώνεται πως ο εν λόγος νόμος είχε εφαρμοστεί στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 – 2009 και συμπεριλαμβάνει διακράτηση μεγαλύτερου ποσοστού μετρητών από τις τράπεζες, περιορισμούς στο ρίσκο κλπ.
Ωστόσο, η αισιοδοξία εδικά για την Goldman Sachs οφείλεται στην επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve αλλά, κυρίως, και στο ότι ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών όρισε ως υπουργό Οικονομικών της χώρας τον Steven Mnuchin, ένα ανώτατο στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας επί 17 χρόνια.
Η ειρωνεία είναι πως προεκλογικά η Goldman ήταν (τουλάχιστον) bear για μία ενδεχόμενη νίκη του Donald Trump, προμηνύοντας την απόλυτη καταστροφή στις αγορές…
Εν τέλει, είναι η πιο ωφελημένη από τη θριαμβευτική επικράτησή του…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης