Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Ισχυρό κραχ στη Monte dei Paschi, λόγω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

BBC: Ισχυρό κραχ στη Monte dei Paschi, λόγω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Η Monte dei Paschi, σχολιάζει το BBC, είναι μία από τις μεγάλες ιταλικές τράπεζες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
Ισχυρή πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, στον απόηχο της είδησης ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απέρριψε αίτημα της τράπεζας για παράταση του χρονικού περιθωρίου για την ανακεφαλαιοποίησή της.
Το BBC σημειώνει πως η ιταλική τράπεζα είχε ζητήσει επέκταση του χρονικού περιθωρίου κατά 3 εβδομάδες, ήτοι έως τις 20 Ιανουαρίου, με στόχο να καταφέρει να «κλειδώσει» το σχέδιο διάσωσης των 5 δισ. ευρώ.
Αν η ΕΚΤ πράγματι απορρίψει οριστικά το αίτημα, η ιταλική κυβέρνηση θα βρίσκεται υπό τρομερή πίεση να διασώσει (bail out) την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.
Συγκεκριμένα, η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να αναγκαστεί να στηρίξει την τράπεζα με δισεκατομμύρια ευρώ, για να εμποδίσει τυχόν χρεοκοπία της.
Η Monte dei Paschi, σχολιάζει το BBC, είναι μία από τις μεγάλες ιταλικές τράπεζες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, πρόβλημα που είναι απίθανο να λυθεί, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο.
Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης