Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cameron: Εξαιτίας του κοινού νομίσματος, οι χώρες της Ευρωζώνης δε θα δουν ανάπτυξη επί 10ετίες

Cameron: Εξαιτίας του κοινού νομίσματος, οι χώρες της Ευρωζώνης δε θα δουν ανάπτυξη επί 10ετίες
Ο κ. Cameron υπεραμύνθηκε της απόφασής του να καλέσει το δημοψήφισμα για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.
Οι χώρες της Ευρωζώνης θα «ξεχάσουν» τις επόμενες 10ετίες την οικονομική ανάπτυξη εξαιτίας του κοινού νομίσματος, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο David Cameron, ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας που παραιτήθηκε μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Ο Συντηρητικός πολιτικός, μιλώντας στο DePauw University της Ιντιάνα, εξέφρασε επίσης την άποψη πως το νομισματικό μπλοκ θα αντιμετωπίσει στο μέλλον ακόμα περισσότερες αναταραχές, επικαλούμενος και την απουσία ενιαία φορολογικού συστήματος.
Ο κ. Cameron υπεραμύνθηκε της απόφασής του να καλέσει το δημοψήφισμα για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., τονίζοντας πως το επίμαχο θέμα βρισκόταν στο τραπέζι επί 40 χρόνια.
«Η ψήφος για το Brexit και το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών δείχνουν πως η Δύση πρέπει να αποδεχθεί τη διεθνή δυσαρέσκεια για τον αντίκτυπο της παγκοσμιοποίησης στους φτωχότερους ανθρώπους», επισήμανε, ενώ κατηγόρησε και τους λαϊκιστές (σσ Nigel Farage) του νησιού για το τέλος της πολιτικής του καριέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης