Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στο Βερολίνο - Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο η Merkel - Λάθος άτομο συνέλαβαν οι γερμανικές Αρχές

tags :
Τρόμος στο Βερολίνο - Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο η Merkel - Λάθος άτομο συνέλαβαν οι γερμανικές Αρχές
Στους 12 οι νεκροί, στους 48 οι τραυματίες - Καταζητείται ο δράστης του μακελειού
(upd7) Ελεύθερος κυκλοφορεί ο δράστης της φονικής επίθεσης με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Die Welt, η αστυνομία συνέλαβε λάθος ύποπτο.
Η αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε μέσω Twitter εξαιρετικά ανήσυχη επειδή ο συλληφθείς για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αρνείται κάθε ανάμειξη.
"Πιάσαμε τον λάθος άνθρωπο.
Ο δράστης της επίθεσης είναι ένοπλος και ακόμα αναζητείται" ανακοίνωσε η αστυνομία του Βερολίνου, η οποία συνιστά στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης να είναι σε επαγρύπνηση καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας ακόμα επίθεσης.
Η αστυνομία επισημαίνει πως όλες οι δυνάμεις της είναι σε ύψιστο βαθμό συναγερμού και καλεί τους πολίτες να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Thomas de Maziere, είχε δηλώσει ότι ο ύποπτος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου είναι 23 ετών, Πακιστανός πρόσφυγας που είχε καταθέσει αίτηση για παροχή ασύλου και αρνείται ότι διέπραξε την επίθεση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας,
«Εφθασε στη Γερμανία τη νύκτα της Πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου 2015, και καταγράφηκε πριν επανεμφανισθεί στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο.
Αρνείται ότι διέπραξε το έγκλημα.
Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.
Για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, σε δήλωσή της για το φορτηγό που έπεσε πάνω σε πλήθος επισκεπτών στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, προκαλώντας τον θάνατο 12 ατόμων.
Η καγκελάριος έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα, ενώ δήλωσε απογοητευμένη και σοκαρισμένη, τονίζοντας ότι θα διευκρινιστούν οι συνθήκες και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
«Υποθέτουμε ότι έχουμε να κάνουμε με τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε η ίδια και τόνισε ότι θα συγκαλέσει όλες τις ομοσπονδιακές αρχές και τις αρχές του Βερολίνου σε σύσκεψη για να ενημερωθεί σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Σημειώνεται ότι από την τρομοκρατική επίθεση σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και άλλοι 48 τραυματίστηκαν.
Το φορτηγό, το οποίο ανήκε σε πολωνική εταιρεία και εκλάπη από τον δράστη της επίθεσης, έπεσε (μεταφέροντας περίπου 25 τόνους ατσάλι) χθες το βράδυ (λίγο μετά τις 9 ώρα Ελλάδας) πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος κοντά σε χριστουγεννιάτική αγορά στο δυτικό Βερολίνο.
Η αστυνομία είχε ανακοινώσει αρχικά ότι είχε συλλάβει έναν ύποπτο και ότι ένας δεύτερος άντρας (πιθανότατα ο Πολωνός οδηγός του φορτηγού) που επέβαινε στο φορτηγό σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω στο πλήθος.






Το επεισόδιο ανέσυρε μνήμες από την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας τον Ιούλιο, όταν ένας άντρας τυνησιακής καταγωγής σάρωσε με ένα φορτηγό 19 τόνων πεζούς στην προκυμαία, σκοτώνοντας 86 άτομα μεταξύ ενός πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τα πυροτεχνήματα κατά την εθνική εορτή της Γαλλίας.
Την ευθύνη για το μακελειό την ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Το φορτηγό έπεσε πάνω στον κόσμο γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας (9:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), μια ώρα όπου συνωστίζονται ενήλικες και παιδιά γύρω από τα παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια που πουλούν φαγητά και χριστουγεννιάτικα πράγματα, σε μια ετήσια παράδοση που γιορτάζεται σε όλη τη Γερμανία και ένα μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης.







Photo published for Φορτηγό έπεσε σε πλήθος ατόμων σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου - Αναφορές για έναν νεκρό |...


(Πρώτη Ενημέρωση: 21:37, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου)

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης