Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Επικεντρωμένοι στα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών οι επενδυτές

tags :
MarketWatch: Επικεντρωμένοι στα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών οι επενδυτές
Τα αποτελέσματα των τραπεζών αναμένεται να επηρεαστούν από τις προσδοκίες περί ταχύτερου ρυθμού αύξησης των επιτοκίων
Οι μεγάλες τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα (έως την Παρασκευή 13/1/2017).
Σύμφωνα όμως με το MarketWatch, οι επενδυτές ενδιαφέρονται περισσότερο για τις προοπτικές των τραπεζών, καθώς η βιομηχανία αντιμετωπίζει την προοπτική της ταχύτερης αύξησης των επιτοκίων αλλά και της άρσης των ρυθμίσεων.
Οι μετοχές στις ΗΠΑ ολοκλήρωσαν την προηγούμενων εβδομάδα με σημαντικά κέρδη, καθώς ο Dow Jones κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 1% -έφτασε μια ανάσα από τις 20.000 μονάδες- ενώ ο δείκτης S&P 500 ολοκλήρωσε με κέρδη 1,7% και ο Nasdaq με 2,6%.
Από τις τράπεζες που παρουσίασαν αύξηση κερδών κατά το τρίτο τρίμηνο -τα κέρδη του κλάδου ενισχύθηκαν κατά 8% έναντι 3,1% του S&P 500- οι επενδυτές περιμένουν να δουν πως οι τράπεζες σχεδιάζουν να παραμείνουν μια κινητήρια δύναμη της οικονομίας αλλά και του χρηματιστηρίου.
Τα κέρδη του S&P 500 για το τέταρτο τρίμηνο αναμένονται ενισχυμένα κατά 3% από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον John Butters της FactSet.
Πιθανότατα, η μεγαλύτερη ώθηση αναμένεται να προέλθει από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, που αναμένεται να δει αύξηση κατά 13,8%.



Οι δύο βασικοί τομείς στους οποίους θα πρέπει να επικεντρωθούν οι επενδυτές όσον αφορά στα κέρδη των τραπεζών είναι τα κέρδη των συναλλαγών των εσόδων και αύξηση των δανείων.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η υπόσχεση του Donald Trump περί άρσης των κανονισμών, θα μπορούσε να τονώσει την οικονομικά δραστηριότητα των συναλλαγών, ενώ η προοπτική ενός ταχύτερου ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τη Fed μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη ζήτηση δανείων καθώς οι δανειολήπτες προσπαθούν να «κλειδώσουν» τα επιτόκια σε χαμηλότερα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης