Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: Σημαίες του Ισλαμικού Κράτους κυματίζουν σε χωριά της… Αλβανίας

La Repubblica: Σημαίες του Ισλαμικού Κράτους κυματίζουν σε χωριά της… Αλβανίας
Οι ιταλικές Μυστικές Υπηρεσίες και η Διεύθυνση για την Καταπολέμηση της Μαφίας έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις με αστυνομικές και δικαστικές αρχές των βαλκανικών χωρών 
Την έντονη ανησυχία των ιταλικών Αρχών για τις σημαίες του Ισλαμικού Κράτους που κυματίζουν σε χωριά της Αλβανίας εκφράζει μέσα από άρθρο της η εφημερίδα La Repubblica.
«Σε κάποια χωριά, ιδίως σε εκείνα στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, εδώ και καιρό κυματίζει η σημαία του Isis.
Επίσης πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα ατόμων που ασπάζονται τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της ιταλικής πρωτεύουσας, σημειώνοντας πως οι εγχώριες αρχές ανησυχούν για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στην επικράτειά τους και ιδίως στην περιφέρεια της Απουλίας που φιλοξενεί αλβανόφωνη μειονότητα.
Ειδικότερα, εκφράζονται φόβοι ότι το τοπικό δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών μπορεί να συνδεθεί με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της La Repubblica, από τα δυτικά Βαλκάνια και κυρίως από την Αλβανία μετέβησαν στο αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος», περίπου χίλιοι «ξένοι μαχητές», έστω και αν την τελευταία περίοδο η ροή αυτή έχει μειωθεί.
Επίσης, η εφημερίδα σημειώνει πως στην Αλβανία 89 μουσουλμανικά τεμένη θεωρούνται «εκτός ελέγχου», 9 άτομα καταδικάσθηκαν για στρατολόγηση εξτρεμιστών και 10 ιμάμηδες - δύο εκ των οποίων έχουν συλληφθεί- σύμφωνα με τις αρχές είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνοι».
Εξαιτίας των παραπάνω, οι ιταλικές Μυστικές Υπηρεσίες και η Εθνική Διεύθυνση για την Καταπολέμηση της Μαφίας έχουν αναπτύξει εδώ και καιρό στενές σχέσεις με αστυνομικές και δικαστικές αρχές των βαλκανικών χωρών, αρχίζοντας από εκείνες της Σερβίας, για τον όσο γίνεται στενότερο έλεγχο αυτού του φαινομένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης