Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
S&P 500
2.469,91
-0,11%
FTSE 100
7.377,73
-1,01%
DAX
12.208,95
-0,25%
Nikkei 225
19.984,28
0,04%
ATHEN
849,07
0,37%
  • 23:57 - Πως το δημόσιο χάρισε 144 εκατ στους επενδυτές και 30 εκατ στις ελληνικές τράπεζες με την αγορά του 5ετούς 2019 στο 3,15%;
  • 23:56 - Η General Electric οδήγησε σε πτώση 0,26% τον Dow – Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq
  • 23:55 - Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα ζητά ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη
  • 23:54 - Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές ομολόγων μετά από απομόνωση 3 ετών - Τί λέει ο διεθνής Τύπος
  • 23:53 - Πτώση 28,5% στα κέρδη της Alphabet το β΄ 3μηνο 2017, στα 3,5 δισ. δολάρια – Στα 26 δισ. τα έσοδα
 

Lipton (ΔΝΤ): Θετική για την οικονομία η μετανάστευση - Κρίσιμη η διαδικασία ενσωμάτωσης

Lipton (ΔΝΤ): Θετική για την οικονομία η μετανάστευση - Κρίσιμη η διαδικασία ενσωμάτωσης
O Lipton σημείωσε ότι η πολιτική και η οικονομική πλευρά της μετανάστευσης είναι αντίθετες η μία προς την άλλη
Η μετανάστευση έχει γενικά θετικό οικονομικό αντίκτυπο στις χώρες υποδοχής αλλά τα οφέλη εξαρτώνται από το πόσο καλά ενσωματώνονται οι μετανάστες, δήλωσε σήμερα D. Lipton, πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Μιλώντας σε σεμινάριο στις Βρυξέλλες, ο Lipton σημείωσε ότι η πολιτική και η οικονομική πλευρά της μετανάστευσης είναι αντίθετες η μία προς την άλλη καθώς, όπως το εμπόριο, η μετανάστευση δημιουργεί κερδισμένους και χαμένους και απαιτεί χρόνο προκειμένου να προσαρμοστούν οι κοινωνίες και οι επιχειρήσεις.
«Έχουμε βρει ότι η μετανάστευση αυξάνει σημαντικά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε προηγμένες οικονομίες διότι τα επίπεδα δεξιοτήτων …. ενισχύουν την παραγωγικότητα και διότι σε κάποιες περιοχές η εισροή των μεταναστών σε ηλικία εργασίας βοηθά να αντισταθμιστούν οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό που προκύπτουν από τις δημογραφικές εξελίξεις», δήλωσε ο Lipton.
«Αν και το ανώτατο 10% ευνοείται περισσότερο, τα οφέλη από τη μετανάστευση διαμοιράζονται σε όλες τις εισοδηματικές κλίμακες. Επιπλέον, η ανισότητα δεν αυξάνεται ως αποτέλεσμα της εισόδου των μεταναστών στο εργατικό δυναμικό», είπε.
«Δεν βλέπουμε σημαντικά αρνητικές συνέπειες στις μεσαίες ή χαμηλότερες εισοδηματικά τάξεις στις χώρες υποδοχής», δήλωσε.
«Ο κόσμος ίσως δίνει λιγότερη αξία στα οικονομικά οφέλη της μετανάστευσης διότι δεν του αρέσει η κοινωνική και πολιτιστική αλλαγή που φοβάται ότι θα είναι αναπόφευκτη με την μετανάστευση», δήλωσε αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Ίσως να μην αντιλαμβάνονται τα πραγματικά οφέλη που υπάρχουν σύμφωνα με τους οικονομολόγους.
Ή τρίτον, οι οικονομολόγοι ίσως να μην τα έχουν καταλάβει όλα.
Ίσως υπάρχει μια δόση αλήθειας και στα τρία», δήλωσε
Προκειμένου να γίνουν εμφανή τα οικονομικά οφέλη της μετανάστευσης, οι μετανάστες θα πρέπει να ενσωματώνονται καλά στην αγορά εργασίας της χώρας όπου εισέρχονται.
«Αυτή η διαδικασία ενσωμάτωσης είναι κρίσιμη εάν πρόκειται οι χώρες να διασφαλίσουν τα μέγιστα οικονομικά οφέλη από τη μετανάστευση».
«Ήδη γνωρίζουμε ότι οι Ανατολικοευρωπαίοι…. έχουν σε μεγάλο βαθμό ενσωματωθεί με γρήγορους ρυθμούς. Αλλά οι φορείς χάραξης της πολιτικής θα χρειαστούν τώρα μια σαφέστερη κατανόηση της εμπειρίας αφομοίωσης των προσφύγων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική», δήλωσε ο αναπλ. γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS