Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Toyota ενέδωσε στις πιέσεις του Trump επενδύοντας στις ΗΠΑ 10 δισ. δολ. μέχρι το 2022

Η Toyota ενέδωσε στις πιέσεις του Trump επενδύοντας στις ΗΠΑ 10 δισ. δολ. μέχρι το 2022
Το 2015, η Toyota στις ΗΠΑ είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Trump όταν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή του μοντέλου της Corolla, από τον Καναδά στο Μεξικό
Η ιαπωνική Toyota ψηφίζει... Trump, αν κρίνουμε από την ανακοίνωση στην οποία προέβη σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στη Βόρειο Αμερική, Jim Lentz, σύμφωνα με την οποία η εκ των κορυφαίων αυτοκινητο-βιομηχανιών του πλανήτη στην επόμενη πενταετία προγραμματίζει να πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ επενδύσεις συνολικής αξίας 10 δισ. δολαρίων (περίπου 9,5 δισ. ευρώ).
Όπως επεσήμανε ο Lentz, οι νέες αυτές επενδύσεις είναι αντίστοιχες με τις επενδύσεις που ήδη πραγματοποίησε την περασμένη πενταετία στις ΗΠΑ η Toyota.
Πάντως, ο επικεφαλής της Toyota στη Βόρειο Αμερική έσπευσε να διευκρινίσει, ότι η ανακοίνωση των νέων επενδύσεων δεν σημαίνει πως η ιαπωνική εταιρεία ενέδωσε στις πιέσεις που ασκεί - μαζί με απειλές - ο επερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump για συγκράτηση των επενδύσεων μεγάλων ομίλων εντός των συνόρων της χώρας του, αν δεν θέλουν να τους επιβάλλει τεράστιους δασμούς εισαγωγής των προϊόντων τους στις ΗΠΑ.
Όπως εξήγησε ο Lentz, οι νέες επενδύσεις αποτελούν μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της Toyota στις ΗΠΑ, όπου ήδη διαθέτει 10 εργοστάσια σε οκτώ πολιτείες.
Το 2015, η Toyota στις ΗΠΑ είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Trump όταν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή του μοντέλου της Corolla, από τον Καναδά στο Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης