Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών

Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι οι νέες κυρώσεις της Ουάσινγκτον "παρατείνουν τη ζημιά που έχει ήδη γίνει"
Στις νέες κυρώσεις που σκοπεύει να επιβάλουν οι ΗΠΑ προς τη Ρωσία αναφέρθηκε σήμερα (10/1) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει τις αμεριναικές προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, ο Peksov χαρακτήρισε το εν λόγω ζήτημα ως "εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ", ωστόσο τόνισε ότι η Ουάσινγκτον "συνεχίζει τις προσπάθειές της για να αποκλείσει κάθε είδους διάλογο μεταξύ των δύο χωρών και των προσπάθειών μας".
Παράλληλα, τόνισε ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ ενδέχεται να "προκαλέσουν περαιτέρω βλάβη στις προοπτικές που υπάρχουν για τις διμερείς μας σχέσεις".
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (10/1) μέλη της αμερικανικής γερουσίας ανακοίνωσαν ότι θα θεσπίσουν νομουεσία ώστε να επιβληθούν νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία, για την προσπάθειά της να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.
"Οι ξεχωριστές κυρώσεις των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα απέναντι σε διάφορους ρώσους αξιωματούχους αποτελούν νέα βήματα προς την υποβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Peskov.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν επιδεινωθεί σε αρκετά επίπεδα, καθώς νωρίτερα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που αποτελεί παραβίαση της κατάπαυσης πυρός που έχει εφαρμοστεί στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης