Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
S&P 500
2.265,20
-0,27%
FTSE 100
7.151,18
-0,66%
DAX
11.545,75
-0,73%
Nikkei 225
18.822,98
-0,36%
ATHENS
639,27
0,02%
  • 00:00 - Καθαρά κέρδη 162 εκ. δολάρια, έναντι ζημιών, για τη Yahoo το δ' 3μηνο 2016 – Στα 1,47 δις τα έσοδα
  • 23:38 - Άμεση εκδίωξη των παρανόμων μεταναστών με ποινικό μητρώο βάζει μπρος η κυβέρνηση Trump
  • 22:45 - Πτώση για το πετρέλαιο λόγω της αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ – Στο -0,8% και τα 52,79 δολ. το αργό
  • 21:37 - Gabriel: Ευκαιρία για τη Γερμανία ένας εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με τη Ασία και τη Νότια Αμερική
  • 20:32 - Τουλάχιστον 30.000 νέες θέσεις εργασίας «χαρίζει» το Brexit στην Πολωνία το 2017
 

Macron (Γάλλος προεδρικός υποψήφιος): Το ευρώ μπορεί να μην υπάρχει σε 10 χρόνια από σήμερα

Macron (Γάλλος προεδρικός υποψήφιος): Το ευρώ μπορεί να μην υπάρχει σε 10 χρόνια από σήμερα
Ο κεντρώος πολιτικός τόνισε, ότι για την αναμόρφωση της νομισματικής ένωσης η Γερμανία θα πρέπει να αποδεχθεί ότι αυτό που χρειάζεται ολόκληρη η ευρωζώνη δεν είναι περισσότερη λιτότητα, αλλά περισσότερες επενδύσεις
Το ευρώ μπορεί να μην υπάρχει σε 10 χρόνια από σήμερα, αν το Παρίσι με το Βερολίνο δεν καταφέρουν να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, όπως εκτίμησε σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 ο Emmanuel Macron, ανεξάρτητος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Ο ίδιος ανέφερε, ότι το ισχύον νομισματικό σύστημα ωφέλησε υπέρμετρα τη Γερμανία εις βάρος των περισσότερο αδύναμων χωρών-μελών της νομισματικής ένωσης.
Ως γνωστόν, ο Macron ήταν υπουργός Οικονομίας του Σοσιαλιστή προέδρου Francoise Hollande μέχρι που παραιτήθηκε πρόσφατα για να ιδρύσει τη δική του πολιτική κίνηση και να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία ως ανεξάρτητος.
«Η αλήθεια είναι, ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε συλλογικά, πως το ευρώ είναι ημιτελές και δεν μπορεί να αντέξει δίχως σημαντικές μεταρρυθμίσεις», είπε ο Macron σε ομιλία του (στην αγγλική γλώσσα) στο πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο.
Μεταξύ άλλων τόνισε, ότι το ευρώ δεν έχει προσφέρει στην Ευρώπη ένα «φυσικό μέσο σύγκλισης» μεταξύ των διαφόρων χωρών-μελών της Ε.Ε..
Ο κεντρώος πολιτικός τόνισε, ότι για την αναμόρφωση της νομισματικής ένωσης η Γερμανία θα πρέπει να αποδεχθεί ότι αυτό που χρειάζεται ολόκληρη η ευρωζώνη δεν είναι περισσότερη λιτότητα, αλλά περισσότερες επενδύσεις.
Από την πλευρά της, η Γαλλία θα πρέπει να εφαρμόσει εργασιακές μεταρρυθμίσεις και να αναδομήσει το εκπαιδευτικό της σύστημα, αν θέλει να τονώσει την αναπτυξιακή διαδικασία στη χώρα.
«Το ευρώ είναι ένα αδύναμο γερμανικό μάρκο... Η δυσλειτουργία του ευρώ προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Γερμανία» όπως επεσήμανε ο Macron, για να προσθέσει, ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας εμποδίζει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα αύξαναν την αλληλεγγύη μεταξύ των 19 χωρών-μελών της ευρωζώνης.
Ο 39χρονος φιλο-ευρωπαϊστής Γάλλος προεδρικός υποψήφιος πρότεινε τη θεσμοθέτηση ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης ο οποίος να χρηματοδοτεί επενδύσεις που θα τονώνουν την ανάπτυξη, ενώ τάχθηκε υπέρ της αύξησης της χρηματο-οικονομικής βοήθειας προς τα μέλη της ευρωζώνης που δεν τα καταφέρνουν ιδιαίτερα καλά.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS