Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017
S&P 500
2.367,34
0,15%
FTSE 100
7.271,07
0,38%
DAX
11.811,32
0,06%
Nikkei 225
19.107,47
-0,91%
ATHEN
645,37
-0,64%
  • 11:16 - Poroshenko (Πρόεδρος Ουκρανίας): Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε το ζήτημα της Κριμαίας
  • 11:09 - Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Στόχος μας η έξοδος από το μνημονιακό καθεστώς λιτότητας με την κοινωνία όρθια
  • 10:59 - Βρετανία: Για δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκοτία προετοιμάζεται η May - Πιέσεις στη στερλίνα
  • 10:50 - Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές - Στο +0,25% ο DAX - Brexit και Trump στο επίκεντρο
  • 10:08 - Spiegel: Νίκη Schulz με 44% εάν ο καγκελάριος εκλεγόταν απευθείας από τον λαό
 

Macron (Γάλλος προεδρικός υποψήφιος): Το ευρώ μπορεί να μην υπάρχει σε 10 χρόνια από σήμερα

Macron (Γάλλος προεδρικός υποψήφιος): Το ευρώ μπορεί να μην υπάρχει σε 10 χρόνια από σήμερα
Ο κεντρώος πολιτικός τόνισε, ότι για την αναμόρφωση της νομισματικής ένωσης η Γερμανία θα πρέπει να αποδεχθεί ότι αυτό που χρειάζεται ολόκληρη η ευρωζώνη δεν είναι περισσότερη λιτότητα, αλλά περισσότερες επενδύσεις
Το ευρώ μπορεί να μην υπάρχει σε 10 χρόνια από σήμερα, αν το Παρίσι με το Βερολίνο δεν καταφέρουν να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση, όπως εκτίμησε σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 ο Emmanuel Macron, ανεξάρτητος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Ο ίδιος ανέφερε, ότι το ισχύον νομισματικό σύστημα ωφέλησε υπέρμετρα τη Γερμανία εις βάρος των περισσότερο αδύναμων χωρών-μελών της νομισματικής ένωσης.
Ως γνωστόν, ο Macron ήταν υπουργός Οικονομίας του Σοσιαλιστή προέδρου Francoise Hollande μέχρι που παραιτήθηκε πρόσφατα για να ιδρύσει τη δική του πολιτική κίνηση και να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία ως ανεξάρτητος.
«Η αλήθεια είναι, ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε συλλογικά, πως το ευρώ είναι ημιτελές και δεν μπορεί να αντέξει δίχως σημαντικές μεταρρυθμίσεις», είπε ο Macron σε ομιλία του (στην αγγλική γλώσσα) στο πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο.
Μεταξύ άλλων τόνισε, ότι το ευρώ δεν έχει προσφέρει στην Ευρώπη ένα «φυσικό μέσο σύγκλισης» μεταξύ των διαφόρων χωρών-μελών της Ε.Ε..
Ο κεντρώος πολιτικός τόνισε, ότι για την αναμόρφωση της νομισματικής ένωσης η Γερμανία θα πρέπει να αποδεχθεί ότι αυτό που χρειάζεται ολόκληρη η ευρωζώνη δεν είναι περισσότερη λιτότητα, αλλά περισσότερες επενδύσεις.
Από την πλευρά της, η Γαλλία θα πρέπει να εφαρμόσει εργασιακές μεταρρυθμίσεις και να αναδομήσει το εκπαιδευτικό της σύστημα, αν θέλει να τονώσει την αναπτυξιακή διαδικασία στη χώρα.
«Το ευρώ είναι ένα αδύναμο γερμανικό μάρκο... Η δυσλειτουργία του ευρώ προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Γερμανία» όπως επεσήμανε ο Macron, για να προσθέσει, ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας εμποδίζει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα αύξαναν την αλληλεγγύη μεταξύ των 19 χωρών-μελών της ευρωζώνης.
Ο 39χρονος φιλο-ευρωπαϊστής Γάλλος προεδρικός υποψήφιος πρότεινε τη θεσμοθέτηση ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης ο οποίος να χρηματοδοτεί επενδύσεις που θα τονώνουν την ανάπτυξη, ενώ τάχθηκε υπέρ της αύξησης της χρηματο-οικονομικής βοήθειας προς τα μέλη της ευρωζώνης που δεν τα καταφέρνουν ιδιαίτερα καλά.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS