Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ένας οδηγός για το μεγαλύτερο διαζύγιο του 2017 - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Brexit

Bloomberg: Ένας οδηγός για το μεγαλύτερο διαζύγιο του 2017 - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Brexit
Το άρθρο 50 αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2017
Εντός του 2017 αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει φέτος, βάζοντας τέλος σε μια σχέση τεσσάρων δεκαετιών.
Στο πλαίσιο αυτό, το Bloomberg παρουσιάζει έναν οδηγό με όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το Brexit.
Πως φτάσαμε ως εδώ, και ποιο αναμένεται να είναι το επόμενο βήμα;
Οι Βρετανοί ψηφοφόροι απαίτησαν το διαζύγιο μέσω δημοψηφίσματος τον Ιούνιο του 2016, αλλά χωρίς ένα σχέδιο για το πώς θα γίνει αυτό.
Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May έθεσε μόνη της ένα deadline για τις 31 Μαρτίου του 2017 για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 και την έναρξη των διετών διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να τραβήξει πιο πολύ ακόμα και ως την επόμενη δεκαετία.
Η May δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το τι θέλει να επιτύχει, αλλά βάσει των δειγμάτων που έχει δώσει, προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί στην ανάκτηση του ελέγχου της μετανάστευσης, να ξεφύγει από τη δικαιοδοσία των ευρωπαϊκών δικαστηρίων, και στη μείωση ή την εξάλειψη των χρημάτων που καταβάλλονται στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται η χώρα να εγκαταλείψει και την πρόσβαση στην ενιαία αγορά του μπλοκ για αγαθά και υπηρεσίες.
Από την άλλη πλευρά, οι ηγέτες της ΕΕ έχουν προειδοποιήσει τη May ότι δεν θα είναι σε θέση να διαλέξει τι θα κρατήσει από την ΕΕ και τι όχι.
Τέλος, ενδεικτικό του ότι η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τι ακριβώς διακυβεύεται είναι ότι ο υπουργός του Brexit David Davis περιέγραψε τις συνομιλίες ως την «πιο περίπλοκη διαπραγμάτευση όλων των εποχών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης