Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Τρομοκρατική οργάνωση που σχετίζεται με το PKK πίσω από την επίθεση στη Σμύρνη

Τουρκία: Τρομοκρατική οργάνωση που σχετίζεται με το PKK πίσω από την επίθεση στη Σμύρνη
Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (ΤΑΚ) είχε αναλάβει την ευθύνη και για την τρομοκρατική επίθεση στο γήπεδο της Μπεσίκτας
Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (ΤΑΚ), την οποία οι τουρκικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει παρακλάδι του PKK, ανέλαβε σήμερα (11/1) την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση της 5ης Ιανουαρίου στο δικαστικό μέγαρο της Σμύρνης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δύο ανρθώπους και τραυμάτισε άλλους εννέα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της οργάνωσης, την επίθεση πραγματοποίησαν δύο μαχητές της, ηλικίας 25 και 29 ετών, ενώ παράλληλα προειδοποίησαν ότι θα εξαπολύσουν και άλλες επιθέσεις στο μέλλον.
Να σημειώσουμε ότι η ίδια οργάνωση έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη την επίθεση του Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, δίπλα στο γήπεδο της Μπεσίκτας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 40 άτομα.
Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη τουλάχιστον 18 ατόμων τα οποία θεωρούνται ύποπτα για την επίθεση της Σμύρνης, όπου ένας τροχονόμος και ένας δικαστικός κλητήρας έχασαν τη ζωή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης