Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η ρωσική οικονομία μπορεί να ανταπεξέλθει παρά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Η ρωσική οικονομία μπορεί να ανταπεξέλθει παρά τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov τόνισε ότι οι εν λόγω κυρώσεις θα έχουν συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια ενεργειακή αγορά
Στο γεγονός ότι η Ρωσία θα ανταπεξέλθει επέναντι σε νέες πιθανές κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της, αναφέρθηκε σήμερα (11/1) ο εκρπόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ενεργειακό κομμάτι το οποίο θα πληγεί περισσότερο.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Peskov, οι αποφάσεις των ΗΠΑ "θα προκαλέσουν πρόσθεση ζημιά όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις, αλλά και στην παγκόσμια αγορά ενέργειας", ενώ πρόσθεσε ότι "θα υπάρξουν ορισμένες αρνητικές συνέπειες για τη χώρα μας".
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ενεργειακός τομέας μας θα βρει τα κατάλληλα αντισταθμιστικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση των πιθανών ζημιών από τέτοιες ενέργειες, εφόσον υλοποιηθούν", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ωστόσο, όπως τόνισε ο ίδιος, μέχρι στιγμής οι νέες κυρώσεις αποτελούν πρωτοβουλία μόνο ορισμένων γερουσιαστών, εκφράζοντας εν συνεχεία την αισιοδοξία του ότι "η κοινή λογική θα επικρατήσει, και θα είμαστε σε θέση να απαλλαγούμε από τη ρητορική των κυρώσεων".
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση για την επιβολή νέων κυρώσεων προς τη Μόσχα ήρθε τη Δευτέρα (9/1) από ορισμένα μέλη της αμερικανικής Γερουσίας, κυρίως λόγω του ζητήματος των κυβερνοεπιθέσεων της Ρωσίας κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης