Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street, ενόψει της συνέντευξης Τύπου του Donald Trump

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street, ενόψει της συνέντευξης Τύπου του Donald Trump
Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί, ενόψει και των εταιρικών αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου 2016
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφονται στην εκκίνηση της σημερινής, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, συνεδρίασης στη Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, ενόψει της πολυαναμενόμενης συνέντευξης Τύπου του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Οι δηλώσεις του Trump αναμένεται να τεθούν στο μικροσκόπιο, σε αναζήτηση ενδείξεων σχετικά με τις προθέσεις και τις θέσεις του, αλλά, κυρίως, σε αναζήτηση ενδείξεων ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ - που αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου - έχει αρχίσει να παρεκκλίνει των προεκλογικών δεσμεύσεών του.
Σε μεγάλο βαθμό, το μετεκλογικό ράλι στη Wall Street εδράστηκε στις υποσχέσεις του νέου προέδρου για απορρύθμιση της αγοράς, μείωση της φορολογίας και αύξηση των δημοσίων δαπανών.
Εφόσον φανεί ότι ο Trump… ξεχνά τις υποσχέσεις τους, μια μεγάλη πτώση στη Wall Street είναι πιθανή, δεδομένου ότι το πρόσφατο ράλι δε θα δικαιολογείται πλέον.
Παράλληλα, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί, ενόψει και των εταιρικών αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου 2016, που σιγά σιγά θα αρχίσουν να δημοσιεύονται.
Η ενίσχυση του δολαρίου το τελευταίο διάστημα είναι πηγή ανησυχίας για τα εταιρικά αποτελέσματα.
Στα της συνεδρίασης τώρα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,11% ή 21,59 μονάδες, στις 19.877,12 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει οριακές απώλειες (-0,05%), στις 5.549,23 μονάδες.
Στις 2.268,68 μονάδες διατηρείται ο S&P 500, καθώς ο δείκτης βαρόμετρο σημειώνει οριακή μεταβολή (-0,01%).



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης