Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόοδο στο εδαφικό διαπιστώνει η κυπριακή κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης

Πρόοδο στο εδαφικό διαπιστώνει η κυπριακή κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης
Ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε «ανεύθυνες» τις διαρροές που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας 
Πρόοδο στο εδαφικό ζήτημα διαπιστώνει στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης για το Κυπριακό ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της νήσου, Νίκος Χριστοδουλίδης.
«Υπάρχει πρόοδος στο εδαφικό, καθώς είναι η πρώτη φορά από το 1974 και μετά, που βρισκόμαστε στο παρά ένα για ανταλλαγή χαρτών με βάση αυτά που συμφωνούνται ανάμεσα στους δύο ηγέτες», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, λίγο πριν τις 15.00 στη Γενεύη.
Ο κ. Χριστοδουλίδης πληροφόρησε ότι στις 17.45 το απόγευμα θα συναντηθούν εκ νέου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Mustafa Akinci και θα συνεχίσουν τη συνομιλία τους για το εδαφικό και αν συμφωνήσουν, τότε κάθε πλευρά θα υποβάλλει το δικό της χάρτη και θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες αν ανταποκρίνονται σε ότι έχει συμφωνηθεί.
Επίσης, σημείωσε πως σήμερα 11 Ιανουαρίου 2017 συζητείται επίσης και το θέμα της διακυβέρνησης και έχει σημειωθεί πρόοδος στον τρόπο που θα τροποποιείται το Σύνταγμα.
Ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε «ανεύθυνες» τις διαρροές που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και ζήτησε να υπάρξει λογική και προσοχή ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα αυτή την κρίσιμη ώρα.
«Επειδή κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα, επειδή κάποιες ενέργειες έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα, επειδή δεν υπάρχει λογική σε αυτές τις ενέργειες παρακαλώ να είστε προσεχτικοί ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα», σχολίασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης