Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017
S&P 500
2.439,07
0,03%
FTSE 100
7.446,80
0,31%
DAX
12.770,83
0,29%
Nikkei 225
20.153,35
0,10%
ATHEN
819,09
-0,17%
  • 21:50 - Μητσοτάκης: Το σχέδιο Μάρσαλ εισέφερε ένα όραμα ανάπτυξης - Οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε και πάλι
  • 21:49 - Draghi: Οι καταθέτες που έχασαν από τα αρνητικά επιτόκια θα ανταμειφθούν στο μέλλον
  • 20:23 - Η Fitch αναβάθμισε τα προγράμματα καλυμμένων ομολόγων για την Alpha Bank - Επιβεβαίωσε Εθνική και Πειραιώς
  • 20:23 - Bruegel: Το σχέδιο εκκαθάρισης των δύο ιταλικών τραπεζών είναι οικονομική ή πολιτική απόφαση;
  • 20:23 - Barnier: Η Ε.Ε. αναμένει περισσότερα δικαιώματα για τους πολίτες της που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο
 

Standard & Poor's: Με Αμερικανό πρόεδρο τον Trump οι ΗΠΑ δεν θα επιστρέψουν σε αξιολόγηση «AAA»

Standard & Poor's: Με Αμερικανό πρόεδρο τον Trump οι ΗΠΑ δεν θα επιστρέψουν σε αξιολόγηση «AAA»
Kraemer (S&P): Μια χώρα στην οποία απονέμεται η κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση «AAA» συνήθως προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια, «ορατότητα» και συνέχεια στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί
Οι ΗΠΑ δύσκολα θα ανακτήσουν την βαρύτιμη κορυφαία αξιολόγηση «AAA» της πιστοληπτικής τους ικανότητας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P) υπό την επερχόμενη - σε 9 ημέρες - αμερικανική προεδρία του Donald Trump, από το επίπεδο του «AA» στο οποίο παραμένει υποβαθμισμένη την τελευταία πενταετία.
Με αυτήν την αντι-ψήφο... απόρριψης του νέου Αμερικανού προέδρου και των προαναγγελθεισών οικονομικών του πολιτικών, καλωσορίζει στα καθήκοντά του τον Trump ο επικεφαλής αξιολογήσεων κρατών του S&P, Moritz Kraemer, μιλώντας σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Η υποβάθμιση των ΗΠΑ στο επίπεδο αξιολόγησης «AA» από τον οίκο S&P είχε αποδοθεί στο αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη, αλλά και στο διογκούμενο δημόσιο χρέος της.
«Η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δεν κάνει και πολλά για να διαλύσει αυτές τις ανησυχίες», επεσήμανε ο Kraemer, για να προσθέσει, ότι η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν προσεχώς οι ΗΠΑ «είναι αβέβαιη».
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, μια χώρα στην οποία απονέμεται η κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση «AAA» συνήθως προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια, «ορατότητα» και συνέχεια στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί.
Πάντως, ο Kraemer προσέθεσε, ότι τουλάχιστον οι ΗΠΑ δεν κινδυνεύουν με υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους αξιολόγησης, με την προοπτική αναθεώρησης αυτής να παραμένει «σταθερή».
O S&P πρόσφατα αναθεώρησε αυξητικά - σε 2,4% από 1,6% - την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στο νέο έτος, όμως θεωρεί πολύ πιθανό πως, παρά την ανάπτυξη, το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος θα αυξηθούν λόγω της προαναγγελθείσας από τον Trump μείωσης στο φόρο εταιρικών κερδών και εισοδήματος φυσικών προσώπων, παράλληλα με το επιθετικό πρόγραμμα δημοσίων έργων που θα υιοθετήσει.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 11/01/2017 - 17:54
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS

 
AUEB-e-banner-10-05-2017.gif
 
KORRES