Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ταρίφα» 1000 στερλινών σε όσες εταιρείες προσλαμβάνουν αλλοδαπούς προτείνει Βρετανός υπουργός

«Ταρίφα» 1000 στερλινών σε όσες εταιρείες προσλαμβάνουν αλλοδαπούς προτείνει Βρετανός υπουργός
«Δε λέμε ότι θέλουμε να αποτρέψουμε τους ανθρώπους από το να έρχονται εδώ και να εργάζονται»
Τα σχέδιά της για τη μετά-Brexit εποχή έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει η βρετανική κυβέρνηση, με μόλις τρεις μήνες να έχουν είναι για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισσαβόνας) που θα εκκινήσει κι επίσημα τις συνομιλίες για την έξοδο του νησιού από την Ε.Ε.
Ένας από τους λόγους που οι Βρετανοί πολιτικοί προκάλεσαν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου ήταν η έντονη αντιπαράθεση για το ευρωπαϊκό καθεστώς στη μετανάστευση.
Όπως δήλωσε λοιπόν σήμερα 11 Ιανουαρίου 2017 ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός, το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβάλει έναν ετήσιο ανώτατο αριθμό για τους πολίτες που θέλουν να μεταναστεύσουν στη χώρα, ενώ θα απαιτεί από τις επιχειρήσεις να πληρώνουν περίπου 1.000 στερλίνες για κάθε έμπειρο αλλοδαπό εργαζόμενο που θα προσλαμβάνουν.
«Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξουμε τον αριθμό.
Δε λέμε ότι θέλουμε να αποτρέψουμε τους ανθρώπους από το να έρχονται εδώ και να εργάζονται.
Απλά θα το κάνουμε με ελεγχόμενο τρόπο», τόνισε ο κ. Robert Goodwill.
Ωστόσο, αμέσως μετά τις παραπάνω δηλώσεις, η πρωθυπουργός Theresa May διευκρίνισε πως οι «χρεώσεις εταιρειών για την πρόσληψη αλλοδαπών δεν είναι στην ατζέντα μας».
Υπενθυμίζουμε πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε πει λίγους μήνες νωρίτερα πως θέλει να μειώσει τον ετήσιο αριθμό των μεταναστών σε μερικές «δεκάδες χιλιάδες από τις περίπου 300.000 που είναι τώρα»,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης