Διεθνή

BBC: Για «λόγους ασφαλείας» το Μαρόκο απαγορεύει την παραγωγή, εισαγωγή και πώληση της μπούρκας

tags :
BBC: Για «λόγους ασφαλείας» το Μαρόκο απαγορεύει την παραγωγή, εισαγωγή και πώληση της μπούρκας
Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους ασφαλείας, «καθώς δράστες έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα το ένδυμα αυτό για να διαπράττουν τα εγκλήματά τους»
Το Μαρόκο απαγόρευσε την παραγωγή, εισαγωγή και πώληση της μπούρκα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία και επικαλείται το βρετανικό BBC.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, απεστάλη ενημερωτική επιστολή, σχετικά με την απαγόρευση, η οποία έδινε 48ωρη προθεσμία στις επιχειρήσεις να ξεφορτωθούν τα αποθέματά τους.
Αν και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση, ανώνυμοι αξιωματούχοι ανέφεραν στα ΜΜΕ πως η απόφαση ελήφθη για «λόγους ασφαλείας».
«Λάβαμε το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης της εισαγωγής, της κατασκευής και της εμπορίας αυτού του ενδύματος σε όλες της πόλεις του βασιλείου», δήλωσε στον ιστότοπο Le360 υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.
Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους ασφαλείας, «καθώς δράστες έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα το ένδυμα αυτό για να διαπράττουν τα εγκλήματά τους», προσέθεσε ο ίδιος.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το Μαρόκο σχεδιάζει την πλήρη απαγόρευση του ενδύματος.
Η μπούρκα, ένδυμα που καλύπτει πλήρως το πρόσωπο και το σώμα της γυναίκας που τη φοράει, δεν είναι η πιο συχνή επιλογή για τις Μουσουλμάνες στο Μαρόκο, οι οποίες προτιμούν το χιτζάμπ, που δεν καλύπτει το πρόσωπο.
Οι γυναίκες στους σαλαφιστικούς κύκλους και στις πιο συντηρητικές περιοχές στον βορρά προτιμούν, από την άλλη, το νικάμπ, το οποίο αφήνει την περιοχή γύρω από τα μάτια ακάλυπτη.
Σημειώνεται πως το 98,7% των Μαροκινών είναι Μουσουλμάνοι, με μόλις 1,1% να είναι Χριστιανοί και 0,2% Εβραίοι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης