Ανάκαμψη 2,6% κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου λόγω δολαρίου, Trump, Σ. Αραβίας - Στα 55,08 δολ. το Brent

Ανάκαμψη 2,6% κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου λόγω δολαρίου, Trump, Σ. Αραβίας - Στα 55,08 δολ. το Brent
Από την αρχή του νέου έτους, το Brent καταγράφει σωρευτικές απώλειες 3,10%, ενώ το WTI υποχωρεί αντίστοιχα κατά 2,94%
Αξιόλογη ανάκαμψη 2,60% κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, επωφελούμενες κυρίως από τη συναλλαγματική εξασθένηση του δολαρίου ΗΠΑ, τη θετική υποδοχή από τους επενδυτές των δηλώσεων του επερχόμενου (σε 9 ημέρες) νέου προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, αλλά και την είδηση της μείωσης των εξαγωγών της Σαουδικής Αραβίας στην Ασία τον ερχόμενο μήνα, που ενισχύει την εμπιστοσύνη των αγορών στη συμφωνία μείωσης παραγωγής του διεθνούς καρτέλ OPEC.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο παρά την ανακοίνωση μεγαλύτερης της αναμενόμενης αύξησης των αποθεμάτων των ΗΠΑ κατά 4,1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων για αντίστοιχη αύξησή τους κατά «μόλις» 1,2 εκατ. βαρέλια.
Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αυξανόμενη παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ, για να ανέλθει στα 8,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως την περασμένη εβδομάδα - το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2016 - με Ευρωπαίους και Κινέζους να έχουν ήδη αγοράσει 22 εκατ. βαρέλια αμερικανικού αργού πετρελαίου στο νέο έτος, επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. - σε 8,3 εκατ. - βαρέλια ημερησίως.
Άνοδο 2,68% ή 1,44 δολαρίων ΗΠΑ πραγματοποίησε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Μαρτίου 2017 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ανέλθει στα 55,08 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας διακυμανθεί ενδοσυνεδριακά μεταξύ 53,70 και 55,67 δολαρίων.
Αντίστοιχα κέρδη 2,64% ή 1,34 δολαρίων ΗΠΑ κατέγραψε η τιμή του future Φεβρουαρίου 2017 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης, για να ενισχυθεί στα 52,16 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας λάβει τιμές μεταξύ 50,75 και 52,78 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Από την αρχή του νέου έτους, το Brent καταγράφει σωρευτικές απώλειες 3,10%, ενώ το WTI υποχωρεί αντίστοιχα κατά 2,94%.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS