Τελευταία Νέα
Διεθνή

Interfax: Τι συμβαίνει στη Ρωσία; - Τα συστήματα αεράμυνας S - 400 «αναπτύχθηκαν» στη Μόσχα

tags :
Interfax: Τι συμβαίνει στη Ρωσία; - Τα συστήματα αεράμυνας S - 400 «αναπτύχθηκαν» στη Μόσχα
Tα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 προορίζονται για την αντιμετώπιση όλων των σύγχρονων και μελλοντικών μέσων αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει τα συστήματα αεράμυνας S-400 γύρω από τη Μόσχα.
Αν και ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί η πραγματική αιτία που κρύβεται πίσω από αυτή την εξέλιξη, κάποιοι φοβούνται ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για κάτι πολύ… μεγάλο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 προορίζονται για την προσβολή όλων των σύγχρονων και μελλοντικών μέσων αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης (ανιχνευτικών αεροσκαφών, αεροσκαφών στρατηγικής και τακτικής αεροπορίας, τακτικών, επιχειρησιακών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, υπερηχητικών στόχων, συστημάτων παρεμβολής παρασίτων, αεροσκαφών περιπολίας δια ραντάρ, αεροσκαφών κατεύθυνσης κλπ.).
«Οι ομάδες μάχης SAM της Μόσχας των δυνάμεων αεροδιαστημικής Moscow Region έχουν θέσει το νέο σύστημα αεράμυνας πυραύλων S-400 Triumph σε υπηρεσία και έχουν πάει στο καθήκον για την αεράμυνα της Μόσχας και της κεντρικής βιομηχανικής περιοχής της Ρωσίας» δήλωσε στο Interfax ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας.
Όπως ανέφερε το υπουργείο το κύριο καθήκον των αντιαεροπορικών πυραύλων είναι η αεράμυνα και η προστασία των σημαντικών περιοχών (όπως στρατιωτικές βάσεις, βιομηχανίες και οι εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας) καθώς και των στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των επικοινωνιών και των μεταφορών.
Επισημαίνεται ότι το νέο σύστημα είναι ικανό να χτυπήσει κινούμενους στόχους στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων και πυραύλων, σε απόσταση 400 χλμ., καθώς και βαλλιστικούς στόχους που κινούνται με ταχύτητες έως 4,8 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο σε πολύ μεγάλο υψόμετρο.
Πάντως, ακόμα δεν έχει σαφές ούτε γιατί η Ρωσία αναπτύσσει τέτοιες δυνάμεις κοντά στην πρωτεύουσα αλλά και γιατί το ανακοινώνει δημοσίως.
«Με αυτά τα συστήματα, είμαστε σε θέση να καταστρέψουν στόχους τόσο στη θάλασσα όσο και στο έδαφος» σε αποστάσεις 350 χλμ. για τους θαλάσσιους στόχους και σχεδόν 450 χλμ. για στόχους εδάφους, έχει δηλώσει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu.
Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση των S-400 στην Ινδία.
Οι παραδόσεις θα μπορούσαν να αρχίσουν το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης