Η Ιαπωνική SoftBank εξαγόρασε το Fortress για 3,3 δισ. δολ – Ισχυροποιείται η MIG

Η Ιαπωνική SoftBank εξαγόρασε το Fortress για 3,3 δισ. δολ – Ισχυροποιείται η MIG
Το Fortress έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς είναι εκ των βασικών μετόχων στην Attica Group του ομίλου MIG.
Η SoftBank, ο ιαπωνικός όμιλος τηλεπικοινωνιών, εξαγόρασε την εταιρία asset manager Fortress Investment Group έναντι 3,3 δισεκ. δολαρίων εκτοξεύοντας την μετοχή έως +25%.
Το Fortress έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς είναι εκ των βασικών μετόχων στην Attica Group του ομίλου MIG.
Να σημειωθεί ότι το Fortress έχει δείξει ενδιαφέρον και για ευρύτερη στρατηγική συνεργασία με την MIG.
To Fortress θα λειτουργεί εντός SoftBank ως ανεξάρτητη επιχείρηση που θα εδρεύει στη Νέα Υόρκη.
«Το εξαιρετικό ιστορικό Fortress μιλάει από μόνο του καθώς διαθέτει τεχνογνωσία και μια παγκόσμιας κλάσης πλατφόρμα επενδύσεων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Masayoshi Son.
Για SoftBank, αυτή η εξαγορά θα την βοηθήσει άμεσα να επεκταθεί στον τομέα των επενδύσεων με πολύ πιο επιθετικό τρόπο.
Το Fortress επικεντρώνεται σε εναλλακτικές και παραδοσιακές επενδυτικές στρατηγικές, διαχειρίζεται περίπου 70 δισ δολ. με ένα μείγμα,  επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων ιδιωτικών συμμετοχών και ακινήτων.
Η ιαπωνική εταιρεία έγινε πρωτοσέλιδο τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ο CEO Masayoshi Son συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 50 δισεκ. δολ. στις ΗΠΑ δημιουργώντας 50.000 θέσεις εργασίας.
Η JPMorgan ήταν ο σύμβουλος της SoftBank και η Morgan Stanley του Fortress:

Η επίσημη ανακοίνωση

Η SoftBank Group και το Fortress Investment Group συμφώνησαν στην εξαγορά έναντι 3,3 δισεκ. σε μετρητά.
Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης συγχώνευσης, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από Ειδική Επιτροπή Ανεξάρτητων Συμβούλων του Διοικητικού Συμβουλίου του Fortress κάθε μέτοχος κλάσης Α του Fortress θα λάβει 8,08 δολάρια ανά μετοχή, το οποίο αντιπροσωπεύει premium 38,6% σε η τιμή κλεισίματος του Fortress κατηγορίας Α κοινών μετοχών στις 13 Φεβρουαρίου, το 2017 και ένα premium 51,2% έως 3 μηνών σε σταθμισμένη.
Επιπλέον, κάθε μέτοχος κατηγορίας Α του Fortress μπορεί να λάβει έως και δύο τακτικά τριμηνιαία μερίσματα έως 0,09 δολάρια ανά Μετοχή τάξης Α.
Ο Pete Briger, Wes Edens και Randy Nardone η διοίκηση του Fortress έχουν συμφωνήσαν να συνεχίσουν να διοικούν το Fortress και έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν το 50% των εσόδων μετά φόρων από την πώληση του Fortress  

Πρώτη ενημέρωση 23:39 14 Φεβρουαρίου 2017

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS