Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.575,21
0,51%
FTSE 100
7.523,23
0,00%
DAX
12.991,28
0,01%
Nikkei 225
21.457,64
0,04%
ATHEN
749,23
0,37%
  • 23:04 - Reuters: Χαιρέτισε την απελευθέρωση της Ράκα ο Trump - Τι ανέφερε
  • 23:03 - Τον ορυκτό πλούτο του Κοσόβου διεκδικεί η εταιρεία του πρώην διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, W.Clark
  • 22:56 - Skynews: Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί να πυροβολεί ο ίδιος εγκληματίες
  • 22:39 - Le Monde: Αμοιβή 1 εκατ. ευρώ προσφέρει η κυβέρνηση της Μάλτας για πληροφορίες για τη δολοφονία δημοσιογράφου
  • 22:37 - Puigdemont: Δέχεται επίθεση από την Ισπανία η Δημοκρατία στην Καταλονία - Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις του Rajoy
 

Εκστρατεία κατά του Brexit άρχισε ο Tony Blair - Κάλεσε τους Βρετανούς να αντισταθούν

Εκστρατεία κατά του Brexit άρχισε ο Tony Blair - Κάλεσε τους Βρετανούς να αντισταθούν
Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια πολύ βαριά ετυμηγορία από τις επόμενες γενιές
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Tony Blair κάλεσε σήμερα στην ομιλία του τους Βρετανούς που υποστηρίζουν τη παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να ορθώσουν το ανάστημα τους και να προσπαθήσουν να πείσουν τους οπαδούς του brexit  να αλλάξουν τη γνώμη τους.
"Τώρα  δεν είναι η ώρα για υποχώρηση, αδιαφορία ή απελπισία αλλά η ώρα για να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε υπεράσπιση αυτών που πιστεύουμε" είπε σε ομιλία που οργάνωσε η  Open Britain, μία οργάνωση που υποστηρίζει τη διατήρηση πολύ ισχυρών δεσμών μεταξύ Ε.Ε και Ηνωμένου βασιλείου.
"Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε συνέχισε αλλά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια πολύ βαριά ετυμηγορία από τις επόμενες γενιές αν δεν προσπαθήσουμε".
"Πρέπει να χτίσουμε ένα κίνημα που θα απλώνετε ανάμεσα σε όλους τους κομματικούς φορείς" είπε ανακοινώνοντας και την ίδρυση ενός ινστιτούτου με σκοπό τη δημιουργία επιχειρημάτων κατά του brexit και υπέρ της διατήρησης στενών δεσμών με την Ε.Ε.
Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου της χώρας του από το ευρώ και η πρωθυπουργός Theresa May έχει δηλώσει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει  ενεργοποιήσει  το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας ξεκινώντας τη διετή διαδικασία εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
Οι ειδικοί είναι διχασμένοι σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη αναφορικά με την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη ακόμη και μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50.
Ο Tony Blair ήρθε στην εξουσία το 1997 ως αρχηγός των Εργατικών και κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις αλλά ο ρόλος του στη συμμετοχή της Βρετανίας στην εισβολή των Αμερικάνων στο Ιράκ έβλαψε σε μεγάλο βαθμό την υστεροφημία του.
Η ομιλία του δόθηκε στα γραφεία του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, στο ίσιο μέρος όπου ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας David Cameron ανακοίνωσε το 2013 τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS