Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ επενδύει 444 εκ ευρώ σε 18 έργα ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και έξυπνων δικτύων και στην Ελλάδα

Η ΕΕ επενδύει 444 εκ ευρώ σε 18 έργα ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και έξυπνων δικτύων και στην Ελλάδα
Τα χρήματα προέρχονται από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της Ε.Ε για υποδομές
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα (17/2) την απόφασή των χωρών μελών να επενδύσουν 444 εκατ. ευρώ σε 18 έργα ενεργειακών υποδομών σε όλη την ΕΕ, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.
Πρόκειται για χρήματα από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη», ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της Ε.Ε για υποδομές.
Τα επίμαχα έργα, τα οποία έχουν επιλεγεί στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και των έξυπνων δικτύων, θα συμβάλλουν στη διασύνδεση των ευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων, την αύξηση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού και στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε ολόκληρη την Ε.Ε.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Maros Sevcovic, χαιρέτισε τη σημερινή σημασία και έκανε λόγο για «σημαντικά έργα με έντονο διασυνοριακό αντίκτυπο», τα οποία αποτελούν «απτό δείγμα του τι σημαίνει η Ενεργειακή Ένωση για την Ευρώπη και τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει να ισχυροποιήσουμε τις χώρες μας συνεργαζόμενοι στενά όλοι μαζί.».
Από την πλευρά του, ο Nigel Arias Kannete, Επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια, τόνισε πως «η σημερινή συμφωνία αποτελεί άλλο ένα ορόσημο στη δημιουργία μιας καθαρότερης και ανταγωνιστικότερης ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας». «Η κατάλληλη ενεργειακή υποδομή για τον σκοπό που καλείται να εξυπηρετήσει είναι ζωτικής σημασίας για την άνθιση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» έσπευσε να προσθέσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης