Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΔΝΤ διαψεύδει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με 5 δισ. ευρώ: Οι θέσεις μας είναι ευρέως γνωστές

Το ΔΝΤ διαψεύδει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με 5 δισ. ευρώ: Οι θέσεις μας είναι ευρέως γνωστές
Εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες γερμανικού περιοδικού σχετικά με τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel -σύμφωνα με οποίο το ΔΝΤ προτίθεται να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης με το ποσό των 5 δισ. ευρώ- προχώρησε σήμερα (17/2/2017) εκπρόσωπος του Ταμείου.
«Δεν σχολιάζουμε υποθετικά σενάρια.
Οι θέσεις του Ταμείου είναι γνωστές και δεν έχουν αλλάξει» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Είναι απόλυτα εύλογο το γεγονός ότι για να συμμετάσχει το ΔΝΤ με νέο δάνειο στην Ελλάδα θα πρέπει πρωτίστως στην έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος να το χαρακτηρίζει βιώσιμο.
Ωστόσο, μόλις πρόσφατα η DSA του ΔΝΤ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο.

Νωρίτερα, το baningnews.gr μετέδιδε:

Der Spiegel: Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα με 5 δισ. ευρώ

Με ποσό μέχρι και 5 δισ.ευρώ αναμένεται να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel, το οποίο επικαλείται ευρωπαικές πηγές.
Αρχικά, αναφέρει το δημοσίευμα, το 2015 όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία, υπήρξαν σκέψεις για συμμετοχή της τάξης των 16 δισ. ευρώ.
Το προηγούμενο διάστημα το ΔΝΤ είχε μακρά διαμάχη με τους πιστωτές της Ελλάδας για τα ανταλλάγματα όσον αφορά στην απαίτηση των Βρυξελλών για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ.
Το ΔΝΤ είχε απορρίψει τη χρηματοδοτική του συμμετοχή στο τρίτο πακέτο διάσωσης των 86 δισ. ευρώ καθώς θεωρούσε πιο ρεαλιστική την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 1,5%.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για την επίτευξη των πλεονασμάτων η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε νέες περικοπές στο συνταξιοδοτικό και να απελευθερώσει την αγορά εργασίας.
Οι πιστωτές εκτιμούν πως οι εκλογές στην Ολλανδία και στη Γαλλία θα οδηγήσουν σε μία ταχύτερη επίτευξη συμφωνίας για τη β' αξιολόγηση.
Το Der Spiegel υπενθυμίζει πως η Ελλάδα χρειάζεται τον Ιούλιο περίπου 7 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει δόσεις του χρέους της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης