Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Unilever απέρριψε πρόταση εξαγοράς της από την Kraft Heinz έναντι 133 δισ. ευρώ

Η Unilever απέρριψε πρόταση εξαγοράς της από την Kraft Heinz έναντι 133 δισ. ευρώ
Η Kraft προσέφερε στην Unilever 50 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή σε μετρητά (30,23 δολ.) και μετοχές (0,222), τιμή που συνιστά premium μόλις 18% επί της χθεσινής τιμής κλείσματος της μετοχής της Unilever στο βρετανικό χρηματιστήριο
Πρόταση εξαγοράς του γιγαντιαίου βρετανικού ομίλου Unilever έναντι 143 δισ. δολαρίων ΗΠΑ (133 δισ. ευρώ) κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 ο όμιλος Kraft Heinz Company, η οποία όπως έγινε γνωστό απερρίφθη από τον πρώτο.
Όμως, η δυναμική της συγκεκριμένης εξαγοράς δεν φαίνεται να φθίνει, καθώς ο όμιλος Kraft ανακοίνωσε, ότι «προσβλέπει σε συνεργασία με την Unilever για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τους όρους της συναλλαγής [εξαγοράς]».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Unilever, η πρόταση εξαγοράς της οποίας έγινε αποδέκτης «υποτιμά θεμελιωδώς» την αξία της, συμπληρώνοντας ότι δεν διακρίνει κάποιον ουσιώδη «οικονομικό ή στρατηγικό» λόγο αποδοχής της πρότασης, ούτε κάποια βάση περαιτέρω συζητήσεων.
Πάντως, σε περίπτωση που η εξαγορά της Unilever από την Kraft Heinz Company υλοποιηθεί - υπό τις απαραίτητες συνθήκες - αυτό θα οδηγούσε στη συγχώνευση δύο εταιρειών που παράγουν σε παγκόσμιο επίπεδο ορισμένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα επώνυμα προϊόντα τροφίμων και απορρυπαντικών, όπως τα σαπούνια Dove soap, η μαγιονέζα Hellman’s, το τσάι Lipton, η κέτσαπ Heinz και πολλά άλλα.
Η Kraft προσέφερε στην Unilever 50 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή σε μετρητά (30,23 δολ.) και μετοχές (0,222), τιμή που συνιστά premium μόλις 18% επί της χθεσινής τιμής κλείσματος της μετοχής της Unilever στο βρετανικό χρηματιστήριο.
Ως αποτέλεσμα της πρότασης εξαγοράς, οι μετοχές της Unilever σήμερα κατέγραψαν ευμεγέθη άνοδο 12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης