Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα είναι η 4η πιο «μίζερη» χώρα για το 2017 - Πρώτη η Βενεζουέλα

Bloomberg: Η Ελλάδα είναι η 4η πιο «μίζερη» χώρα για το 2017 - Πρώτη η Βενεζουέλα
Το βάθρο συμπληρώνουν Νότια Αφρική και Αργεντινή
Σε μία όχι και τόσο κολακευτική διαπίστωση για τη χωρά μας προχώρησε το πρακτορείο Bloomberg, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 4η θέση με τις πιο μίζερες χώρες για το 2017.
Ο Δείκτης Μιζέριας του αμερικανικού πρακτορείου λαμβάνει υπόψη για κάθε κράτος το επίπεδο ανεργίας, τις ανισότητες, τον πληθωρισμό, τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, το βιοτικό επίπεδο κλπ.
Η άνετη αρνητική πρωτιά ανήκει στη Βενεζουέλα, την χώρα που έχει πληγεί όσο καμία άλλη από τις χαμηλές τιμές στην ενέργεια και την πολιτική αβεβαιότητα, η οποία δεν έχει χρήματα να εισάγει ούτε τα βασικά αγαθά, με τους πολίτες κυριολεκτικά να λιμοκτονούν και να στερούνται των απαραιτήτων.
Το βάθρο συμπληρώνουν Νότια Αφρική και Αργεντινή, με την αφρικανική χώρα να ταλανίζεται από την πολιτική αβεβαιότητα και τους Λατίνους, από τη δεκαετία του 2000, από την οικονομική κρίση.
Στην 4η θέση, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία έχει δει μία αξιοσημείωτη πτώση στο οικονομικό και βιοτικό της επίπεδο από το 2011, οπότε και η κρίση «εγκαταστάθηκε» για τα καλά στο εσωτερικό της.
Την πεντάδα «κλείνει» η γειτονική μας Τουρκία, χώρα ταλανιζόμενη από την πολιτική αβεβαιότητα, ελέω πραξικοπήματος και χειρισμών του Recep Tayyip Erdogan.
Αναλυτικότερα, οι πιο μίζερες χώρες:





,



Σε αντίθετο κλίμα: 



Οι μεγαλύτερες μεταβολές:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης