Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017
S&P 500
2.438,46
0,12%
FTSE 100
7.439,29
-0,11%
DAX
12.794,00
0,15%
Nikkei 225
20.110,51
-0,14%
ATHEN
814,81
-1,03%
  • 19:09 - Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εξαπάτησε τους συμβασιούχους ΠΟΕ ΟΤΑ - Αυτό δεν νομιμοποιεί το πνίξιμο της χώρας στα σκουπίδια
  • 19:09 - Kahrs (SPD): Ο Schaeuble από το 2015 και μετά προσπαθεί να συγκαλύψει το γεγονός ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο
  • 19:08 - Σκληρή απάντηση ΝΔ σε Μαξίμου - Όσο κι αν το φοβούνται όλα θα έρθουν στο φως
  • 19:08 - Προσφορές ρεκόρ στο ομολογιακό του Μυτιληναίου - Προσεγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ - Πιθανώς προς το 3% το επιτόκιο
  • 19:08 - FT: Τα βρετανικά funds στρέφονται σε βραχυπρόθεσμα assets, εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας
 

Συνεργασία IBM - Maersk για τη δημιουργία καινοτομικής ψηφιακής πλατφόρμας blockchain στη ναυτιλία

Συνεργασία IBM - Maersk για τη δημιουργία καινοτομικής ψηφιακής πλατφόρμας blockchain στη ναυτιλία
Σύμφωνα με το Reuters, η μαζική υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας blockchain των IBM και Maersk - που βασίζεται στην πλατφόρμα Hyperledger ανοιχτού (ελεύθερου) κώδικα Linux - έχει τις προϋποθέσεις να εξοικονομήσει πολλά δισ. δολάρια στη ναυτιλιακή βιομηχανία
Μια ξεχωριστή συνεργασία τους για την ψηφιοποίηση, διαχείριση και παρακολούθηση των ναυτιλιακών συναλλαγών παγκοσμίως με τη χρήση της καινοτομικής τεχνολογίας blockchain που χρησιμοποιούν ορισμένα κρυπτογραφημένα ψηφιακά νομίσματα (π.χ. Bitcoin), ανακοίνωσαν σήμερα η IBM και η δανέζικη εταιρεία ναυτιλιακών μεταφορών A.P. Moller-Maersk.
Η τεχνολογία blockchain - κατακερματισμένου «καθολικού» - επιτρέπει το διαμοιρασμό ψηφιακών δεδομένων μεταξύ ενός δικτύου ανεξάρτητων υπολογιστών και κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή από μια σειρά κλάδων παγκοσμίως, καθώς όπως προκύπτει πρακτικά, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και αποτελεσματική στην καταγραφή και παρακολούθηση μεταβολών στοιχείων ενεργητικού και συναλλαγών.
Όπως αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuter σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, η ψηφιακή υποδομή blockchain που δημιουργούν οι IBM και Maersk αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην υπερπόντιο ναυτιλία αργότερα στο έτος.
Στην πρώτη της εφαρμογή, η νέα τεχνολογία θα αντικαστήσει το απηρχαιωμένο σημερινό διεθνές σύστημα καταγραφής σε έντυπα μέσα των μετακινήσεων εκατομμυρίων εμπορευματο-κιβωτίων (containers) ετησίως, με μια εντελώς νέα ψηφιακή υποδομή που θα καταγράφει με μεγάλη ταχύτητα, ακρίβεια και διαφάνεια τη γεωγραφική θέση και κατάσταση κάθε εμπορευματο-κιβωτίου, από την αρχή μέχρι το τέλος κάθε μεταφοράς του.
Σύμφωνα με το Reuters, η μαζική υιοθέτηση της νέας τεχνολογίας blockchain των IBM και Maersk - που βασίζεται στην πλατφόρμα Hyperledger ανοιχτού (ελεύθερου) κώδικα Linux - έχει τις προϋποθέσεις να εξοικονομήσει πολλά δισ. δολάρια στη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Η πλατφόρμα των IBM και Maersk προβλέπει τη συμμετοχή ενός δικτύου εταιρειών μεταφορών και υπερπόντιας ναυτιλίας, λιμένων και τελωνειακών αρχών, το οποίο στοχεύει μεταξύ άλλων στη μείωση της απάτης και των λαθών, ελαχιστοποιώντας το χρόνο που χρειάζονται τα προϊόντα για τη μεταφορά τους, αλλά και αυτόν που χρειάζονται για τις απαραίτητες διατυπώσεις τους.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS

 
AUEB-e-banner-10-05-2017.gif
 
KORRES