Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ΔΝΤ στο Παρίσι και Schaeuble - Σε εξέλιξη έρευνα

tags :
Οι Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ΔΝΤ στο Παρίσι και Schaeuble - Σε εξέλιξη έρευνα
Με δόλο η αναφορά σε Αδ. Γεωργιάδη και Β. Κικίλια
(upd) Σύνδεση μεταξύ της τρομοκρατικής επίθεσης στο γραφείο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι και του φακέλου με τα εκρηκτικά που εστάλη χθες, Τετάρτη 15 Μαρτίου, στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διαπιστώνουν οι αρχές, με τους Πυρήνες της Φωτιάς να εμφανίζονται πλέον ως δράστες και της σημερινής επίθεσης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τις γαλλικές αρχές ο Νίκος Τόσκας, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο φάκελος με τα εκρηκτικά που έφτασε στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι έφερε ως αποστολέα τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, αλλά και ελληνική διεύθυνση αποστολής.
Πρόκειται για κοινό στοιχεία με τον φάκελο που εστάλη χθες στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο αποστολέας εμφανιζόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε σήμερα το πρωί την απόπειρα επίθεσης στο γερμανικό υπουργείο, τονίζοντας συγκεκριμένα:
«Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις».
Η οργάνωση κάνει λόγο για «προκήρυξη το επόμενο διάστημα».
Την ώρα που οι ελληνικές αρχές, αλλά και τα ΕΛΤΑ ερευνούν το ζήτημα, η γερμανική πλευρά ζητά τη γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων ταχυδρομήθηκε ο φάκελος, ερευνούν για να διαπιστώσουν εάν έχει γίνει κάποια μαζική αποστολή παγιδευμένων δεμάτων προς Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους.

Επιπλέον δέματα με εκρηκτικά έχουν σταλεί από Ελλάδα προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους

Επιπλέον δέματα φέρονται να έχουν σταλεί από την Ελλάδα προς Ευρωπαίους αξιωματούχους από τις 14 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ANT1 επικαλούμενος πήγες της Αστυνομίας.
Οι ελληνικές αλλά και οι ευρωπαϊκές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για να εντοπίσουν τα «παγιδευμένα» πακέτα.

Ενημέρωση Κικίλια από Τόσκα - Τσουβάλα αύριο Παρασκευή 17/3 για το φάκελο-βόμβα στο ΔΝΤ

Επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, ζήτησε να έχει αύριο Παρασκευή 17/3 το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.
Συγκεκριμένα, ο Κικίλιας πρόκειται να συναντηθεί στις 08:00 το πρωί στο υπουργείο με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωσταντίνο Τσουβάλα, ενώ στη συνέχεια, θα συναντηθεί και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.
Ως γνωστόν, το όνομα του Κικίλια αναγραφόταν στη θέση του αποστολέα στον φάκελο ο οποίος εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τόσκας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο (αναπληρωτής) υπουργός επεσήμανε, ότι οι γαλλικές αρχές ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία πως το δέμα που εξερράγη είχε σταλεί από την Ελλάδα.

Τι μετέδιδε νωρίτερα του BankingNews.gr:

Έκρηξη, με έναν τραυματία, σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/3), στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, με τον πρόεδρο Francois Hollande να χαρακτηρίζει το συμβάν τρομοκρατική ενέργεια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ως παραλήπτης του φακέλου, που περιείχε εκρηκτικά, εμφανίζεται ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΔΝΤ, στο Παρίσι, Jeffrey Franks.
Ως αποτέλεσμα της έκρηξης που σημειώθηκε, η γραμματέας του Franks - που άνοιξε τον φάκελο - υπέστη τραύματα στο πρόσωπο, ενώ παρουσιάζει προβλήματα ακοής.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες σχετικά στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι, ενώ τα γαλλικά Μέσα εικάζουν ότι πίσω από την ενέργεια βρίσκονται οι Πυρήνες της Φωτιάς - τρομοκρατική οργάνωση που ανέλαβε σήμερα αντίστοιχη ενέργεια με παραλήπτη τον Wolfgang Schaeuble.
Την έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι καταδικάζει με δήλωσή της η Christine Lagarde.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ χαρακτήρισε την επίθεση μια δειλή πράξη βίας, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου.
«Εργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια του προσωπικού μας».
Για «τρομοκρατική ενέργεια» έκανε λόγο ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, αναφερόμενος στην έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.
«Αντιμετωπίζουμε τρομοκρατική ενέργεια, δεν υπάρχει άλλη λέξη όταν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα πακέτο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε πως η μικρή έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι προκλήθηκε πιθανότατα από αυτοσχέδιο μηχανισμό.
Ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο πρόσωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.



H Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς έστειλε τον φάκελο με τα εκρηκτικά στον Schaeuble

H Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου με τα εκρηκτικά στον W. Schaeuble, ο οποίος έφερε τα στοιχεία του Άδωνη Γεωργιάδη.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, στις 15 Μαρτίου 2017, κατέφθασε φάκελος που περιέχει εκρηκτικά στο κτίριο όπου στεγάζεται στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, στο Βερολίνο.
Το γεγονός επιβεβαίωσε η αστυνομία της Γερμανίας.
Αποστολέας του πακέτου με τα εκρηκτικά εμφανιζόταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλώντας την οργή του βουλευτή.
«Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον.
Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να έχει επικοινωνήσει ήδη με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ζητήσει λεπτομέρειες για το θέμα.

Tα ΕΛΤΑ απαντούν για τον παγιδευμένο φάκελο στον Schaeuble

Διαβεβαιώσεις ότι τα ΕΛΤΑ διαθέτουν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, για την ανίχνευση και τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, σε όλες τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό, δίνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μετά τις επικρίσεις για τον παγιδευμένο φάκελο που έφτασε στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble.
Όπως τονίζουν, πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα που αποτελείται από ακτινοσκοπική συσκευή X-RAY ελέγχου αεροπορικού φορτίου, και συσκευή ανίχνευσης ιχνών εκρηκτικών (Explosives Trays Detector), το οποίο είναι εγκεκριμένο από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, για πιστοποίηση τεχνολογικού εξοπλισμού ελέγχου στην αεροπορική ασφάλεια.
«Ο προαναφερόμενος εξοπλισμός ελέγχου είναι Γερμανικής κατασκευής, ο πλέον σύγχρονος που υπάρχει στην Ελλάδα, ανανεώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2017 από τα ΕΛΤΑ, είναι εγκατεστημένος και λειτουργεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Ο χειρισμός του εξοπλισμού γίνεται από εξειδικευμένη εταιρία, η οποία διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
Οι έλεγχοι διενεργούνται από την εν λόγω εταιρία, από πιστοποιημένο προσωπικό της, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και παραδίδονται οι ταχυδρομικές αποστολές πριν τη φόρτωσή τους στα αεροσκάφη.
Έπειτα από απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων διενεργείται εξονυχιστική έρευνα για να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες αβλεψίες από πλευράς της εταιρίας η οποία έχει αναλάβει, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, τον έλεγχο για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό.
Παράλληλα συνεργάζονται με τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές ασφαλείας για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και η διαδικασία είναι σε προανακριτικό στάδιο.
Σε κάθε περίπτωση τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης, θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρία.
Τονίζουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση καθώς και τους κανονισμούς ασφαλείας διακίνησης ταχυδρομικών αεροπορικών αντικειμένων.
Οφείλουμε ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε πολλά ταχυδρομεία στον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.

(Πρώτη ενημέρωση: 13:26, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης