Οργή Gabriel κατά Erdogan - Ξεπεράσατε τα όρια, δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι

Οργή Gabriel κατά Erdogan -  Ξεπεράσατε τα όρια, δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι
Η Τουρκία εξελίσσεται σε απολυταρχικό κράτος», εκτίμησε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών M. Schulz
Την οργή του στις κατηγορίες που εξαπολύει τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία κατά της Γερμανίας έδειξε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel, δηλώνοντας στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο Erdogan ξεπέρασε τα όρια όταν κατηγόρησε τη Merkel για «ναζιστικές πρακτικές».
«Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι» είπε ο Gabriel σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse. «Για αυτόν τον λόγο διεμήνυσα ξεκάθαρα στον Τούρκο ομόλογό μου Cavusoglu ότι εδώ ξεπέρασαν ένα όριο, μετά τις σοκαριστικές δηλώσεις του Tayyip Erdogan».
Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε νωρίτερα στην καγκελάριο Μέρκελ, κατηγορώντας την για «ναζιστικές πρακτικές» επειδή στη Γερμανία απαγορεύτηκαν προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία.
«Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει.
Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους.
Ιδιαίτερα η Merkel», είπε σήμερα ο Erdogan.
«Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην καγκελάριο.
Η Yulia Cleckner, στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου και αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) ζήτησε να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην Άγκυρα:
«Ο Erdogan έχει ακόμη τα λογικά του;» διερωτήθηκε ζητώντας να ακυρωθεί η οικονομική βοήθεια, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία.
Από την πλευρά του ο Martin Schulz, που σήμερα εξελέγη πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Erdogan ανάξιες για αρχηγό κράτους.
«Η Τουρκία εξελίσσεται σε απολυταρχικό κράτος», εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ARD.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS