Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017
S&P 500
2.438,30
0,16%
FTSE 100
7.424,13
-0,20%
DAX
12.733,41
-0,47%
Nikkei 225
20.132,67
0,11%
ATHEN
820,52
0,70%
  • 15:03 - Μητσοτάκης: Βασική μου προτεραιότητα να κρατήσουμε εδώ τους νέους και να φέρουμε πίσω αυτούς που έφυγαν
  • 14:38 - Βούτσης (ΠτΒ): Ζήτημα αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος στην παρούσα Βουλή δεν υφίσταται
  • 13:56 - BBC: Έξι τραυματίες στο Newcastle - Aυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος που γιόρταζε το ραμαζάνι
  • 13:51 - Ποτάμι: Tο γνωστό παιχνίδι των κομμάτων εξουσίας με τους συμβασιούχους συνεχίζεται, αυτή τη φορά στην καθαριότητα
  • 13:35 - Skynews: Να ξαναγίνουν εκλογές ζήτησε ο Corbyn από τη May σε ομιλία του στο φεστιβάλ του Glastonbury
 

Juncker: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να συμβιβαστεί στο νομοσχέδιο για το Brexit

Juncker: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να συμβιβαστεί στο νομοσχέδιο για το Brexit
Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι όλα τα υπόλοιπα κράτη θα καταλάβουν ότι η έξοδος της Βρετανίας αποτελεί μία "κακή ιδέα"
Σαφή προειδοποίηση προς τη Μεγάλη Βρετανία έστειλε χθες (19/3) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, τονίζοντας ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί στα αιτήματα του Λονδίνου που αφορούν το νομοσχέδιο του Brexit.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η Βρετανία θα έχει την επιλογή "είτε να τρώει ό,τι θα υπάρχει στο τραπέζι, είτε να μην έρθει στο τραπέζι καθόλου", ενώ πρόσθεσε ότι ο διαπραγματευτής της Επιτροπής για το Brexit, Michel Barnier, "έχει προετοιμάσει τα πάντα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια".
Παράλληλα, ο Juncker δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να προετοιμαστεί στο να εντιμετωπίζεται ως "τρίτη χώρα", ενώ παράλληλα "τα υπόλοιπα κράτη μέλη θα ερωτευτούν ξανά και θα ανανεώσουν τους όρκους τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση".
"Όλα τα κράτη θα δούνε ότι το παράδειγμα της Βρετανίας να εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μία κακή ιδέα", καταλήγει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Παράλληλα, ο υπουργός της Ιταλίας για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Sandro Gozi, αναφέρθηκε στο ζήτημα του προϋπολογισμού της Μεγάλης Βρετανίας απέναντι στην ΕΕ, τονίζοντας ότι η χώρα "οφείλει να σεβαστεί και να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της ως κράτος μέλος μέχρι και την τελευταία μέρα και την τελευταία στερλίνα".

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS

 
AUEB-e-banner-10-05-2017.gif
 
KORRES