Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
S&P 500
2.443,30
0,61%
FTSE 100
7.384,34
0,89%
DAX
12.220,88
1,28%
Nikkei 225
19.383,84
-0,05%
ATHEN
831,36
0,59%
  • 17:26 - Βόρεια Κορέα: Δεν θα δεχθούμε ποτέ διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό μας οπλοστάσιο
  • 17:20 - Επανέρχεται ο Βerlusconi: Θα έπρεπε να καταπολεμήσουμε την κρίση, κόβοντας νόμισμα
  • 16:43 - Kono (Ιάπωνας ΥΠΕΞ): Ήρθε η ώρα να ενισχυθεί η πίεση στη Βόρεια Κορέα
  • 16:30 - Schulz (SPD): Οι γερμανικές εκλογές δεν έχουν διεξαχθεί ακόμη, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αποτελέσματα
  • 16:04 - Constancio (ΕΚΤ): Οι επεκτατικές νομισματικές μας πολιτικές συμβάλλουν στην άμβλυνση των ανισοτήτων στην Ευρώπη
 

Roach (Yale University): Απογοητευτική και ανησυχητική η συνεδρίαση της ομάδας G20

Roach (Yale University): Απογοητευτική και ανησυχητική η συνεδρίαση της ομάδας G20
Σύμφωνα με τον Roach, η διοίκηση του Trump θα προχωρήσει σε διμερείς εμπορικές συμφωνίες, ενώ θα κρατήσει σκληρή στάση απέναντι σε χώρες, όπως η Κίνα, το Μεξικό και η Γερμανία
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο γνωστός οικονομολόγος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Yale, Stephen Roach, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της ομάδας G20.
Ειδικότερα, ο Roach εκφράζει την απογοήτευση και την ανησυχία του για το κοινό ανακοινωθέν της συνεδρίασης.
Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ανησυχητική εξέλιξη την απουσία στήριξης της G20 στο ελεύθερο εμπόριο, ενώ εκτιμά πως απηχεί τον αυξανόμενο προστατευτισμό στις ΗΠΑ.
«Είναι πολύ ανησυχητικό όταν οι υπουργοί Οικονομικών των ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου, ξαφνικά, δεν είναι σε θέση να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους κατά του αντι-προστατευτισμού, που θεμελιώνει την παγκοσμιοποίηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για μία «σαφή απεικόνιση της αλλαγής που συντελείται ε πολιτικό επίπεδο στις ΗΠΑ και είναι ενδεικτικό της απομάκρυνσης της αμερικανικής οικονομίας από την πολυμερή προσέγγιση».
Αντί να βλέπει την παγκοσμιοποίηση ως μια δύναμη που μας φέρνει όλους πιο κοντά, ο Trump εκτιμά ότι πρόκειται για μια δύναμη που τιμωρεί τη μεσαία τάξη των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Roach.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, η διοίκηση του Trump θα προχωρήσει σε διμερείς εμπορικές συμφωνίες, ενώ θα κρατήσει σκληρή στάση απέναντι σε χώρες, όπως η Κίνα, το Μεξικό και η Γερμανία.
Ερωτηθείς για το αν η Κίνα θα αναλάβει πλέον τα ηνία του ηγέτη της παγκοσμιοποίησης, ο Roach απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα στο εσωτερικό της.
«Η ιστορία μας έχει δείξει ότι χώρες που δεν προχωρούν σε μεταρρυθμίσεις, εξισορροπήσεις και αναδιαρθρώσεις, δεν τονώνουν την παραγωγικότητά τους, όταν ανοίγουν τα φτερά τους σε παγκόσμιο επίπεδο, τελικά υπερχρεώνονται και μπαίνουν σε μπελάδες», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS