Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.556,57
-0,04%
FTSE 100
7.516,17
-0,14%
DAX
12.995,06
-0,07%
Nikkei 225
21.336,12
0,38%
ATHEN
761,76
-0,52%
  • 19:44 - «Hackers» κατάφεραν το 2013 να παραβιάσουν τα προσωπικά δεδομένα της Microsoft!
  • 19:44 - Στον Λευκό Οίκο ο Πρωθυπουργός – Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Trump
  • 19:44 - Ουκρανία: «Καμπανάκι κινδύνου» από τους ειδικούς για την πιθανότητα ενός νέου Chernobyl
  • 19:10 - Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω πολιτικών ανησυχιών
  • 19:10 - Αποφασίζει η Κ.Ο της ένωσης CDU/CSU για την υποψηφιότητα Schaeuble για πρόεδρο της Bundestag
 

FAZ: Schaeuble και Dijsselbloem θέλουν τον ESM ως Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

FAZ: Schaeuble και Dijsselbloem θέλουν τον ESM ως Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο
«Με την έγκριση ενός προγράμματος του ESM, η συμμετοχή των πιστωτών σε μια αναδιάρθρωση χρέους στο μέλλον θα γίνεται με βάση σαφείς αρχές», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο άρθρο του
Την περαιτέρω ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και τη μετατροπή του σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, επιδιώκει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble σε άρθρο του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
«Με την έγκριση ενός προγράμματος του ESM, η συμμετοχή των πιστωτών σε μια αναδιάρθρωση χρέους στο μέλλον θα γίνεται με βάση σαφείς αρχές», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στο άρθρο του.
Ένας διαφανής και προκαθορισμένος μηχανισμός αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους θα συνέβαλε να ενισχυθεί η πειθαρχία στις αγορές και θα ενίσχυε την αρχή πως δεν θα γίνονται «διασώσεις» στο εξής, σύμφωνα με τον Scaeuble.
Υπέρ της μετατροπής του ESM σε μία ευρωπαϊκή εκδοχή του ΔΝΤ τάσσεται και ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα. 
«Νομίζω ότι θα είχε νόημα το ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, ο ESM, να μετεξελιχθεί στο ευρωπαϊκό ΔΝΤ μεσοπρόθεσμα ως μακροπρόθεσμα», σημείωσε ο  Dijsselbloem μιλώντας στη FAZ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτό σημαίνει ότι η «τρόικα» των δανειστών της Ελλάδας –η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο– θα πρέπει να αλλάξει σύνθεση πιο μακροπρόθεσμα.
Τα στελέχη της ΕΚΤ «αισθάνονται όλο και πιο άβολα με τον ρόλο της στην τρόικα, και σωστά νομίζω», συνέχισε ο Ολλανδός αξιωματούχος και πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άλλα «σημαντικά καθήκοντα» στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί.
Ακόμα, ο Dijsselbloem ανέφερε πως δεν περιμένει η αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ότι οι θεσμοί θα την έχουν ολοκληρώσει εγκαίρως πριν από τη σύνοδο του Eurogroup στη Μάλτα τον Απρίλιο.
Κατά τη σημερινή (20/3/2017) συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο Dijsselbloem επιβεβαίωσε τη βούλησή του να εργαστεί για τη μετατροπή του ESM σε ένα ευρωπαϊκό Ταμείο, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως οι όποιες αλλαγές δεν θα αφορούν στο τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας.


www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 21/03/2017 - 10:43
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS