Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 71 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο 2017 - Στις 57,4 μονάδες ο σύνθετος PMI

Γαλλία: Σε υψηλά 71 μηνών το επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο 2017 - Στις 57,4 μονάδες ο σύνθετος PMI
Η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα κατέγραψε ανάπτυξη για δέκατο συνεχόμενο μήνα
Σε ρυθμούς ανάπτυξης εξακολουθεί να βρίσκεται το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (20/4) στοιχεία της Markit, φτάνοντας μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 71 μηνών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 57,4 μονάδες, έναντι 56,8 μονάδων τον Μάρτιο, με τη δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα να καταγράφει ανάπτυξη για δέκατο συνεχόμενο μήνα.
Καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω άνοδο διαδραμάτισε ο μεταποιητικός κλάδος, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε ρυθμούς ανάπτυξης, καταγράφοντας μάλιστα υψηλά έξι ετών.
Παράλληλα, στον δέκατο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης βρέθηκαν και οι νέες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ενώ ο όγκος των νέων παραγγελιών αυξήθηκε τόσο στον μεταποιητικό κλάδο, όσο και στον κλάδο των υπηρεσιών.
Δεχόμενη ώθηση από την ζήτηση των πελετών, η στελέχωση των επιχειρήσεων εξακολούθησε να βρίσκεται σε θετικό έδαφος, όπου και βρίσκεται από τον περασμένο Νοέμβριο, καταγράφοντας μάλιστα υψηλό 68 μηνών.
Επιπλέον, οι επιχειρηματίες διατήρησαν την αισιοδοξία τους για την πορεία του ιδιωτικού τομέα τους επόμενους 12 μήνες, με τους περισσότερους εξ' αυτών να ποντάρουν σε ένα περισσότερο φιλικό περιβάλλον προς την οικονομία μετά της εκλογές της ερχόμενης Κυριακής (23/4).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης