Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλά έξι ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο 2017 - Στις 56,7 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλά έξι ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο 2017 - Στις 56,7 μονάδες ο σύνθετος PMI
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών
Σε νέω υψηλά έξι ετών βρέθηκε το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (21/4) στοιχεία της Markit, γεγονός που ενισχύει την αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 56,7 μονάδες, έναντι 56,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών.
Η ισχυρή ζήτηση παρείχε αρκετή στήριξη στα επίπεδα επιχειρηματικής αισιοδοξίας για τους επόμενους δώδεκα μήνες, με τον σχετικό δείκτη να παραμένει αρκετά κοντά στα υψηλά επίπεδα του Μαρτίου.
Τόσο ο μεταποιητικός κλάδος όσο και ο κλάδος υπηρεσιών βρέθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2011, με τον πρώτο να καταγράφει τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η δημιουργία νέων εργασιών στον μεταποιητικό κλάδο αναπτύχθηκε με ρυθμούς που είχαν να εμφανιστούν από το 2000, με την ασθενέστερη άνοδο στον κλάδο υπηρεσιών να αντισταθμίζει τα τελικά αποτελέσματα.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η ισχυρότερη άνοδος καταγράφηκε στη Γαλλία, με το επιχειρηματικό κλίμα να βρίσκεται σε υψηλά 71 μηνών, και συγκεκριμένα στις 57,4 μονάδες, ενώ και η Γερμανία παρέμεινε αρκετά ενισχυμένη, αν και βρέθηκε σε χαμηλά δύο μηνών, με τον σύνθετο PMI να διαμορφώνεται στις 56,3 μονάδες.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης