Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Συνεχίζεται η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, υπό τις πολιτικές της ΕΚΤ - Μειώθηκαν οι κίνδυνοι

Draghi: Συνεχίζεται η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, υπό τις πολιτικές της ΕΚΤ - Μειώθηκαν οι κίνδυνοι
«Οι όροι χρηματοδότησης και η ζήτηση πιστώσεων έχουν βελτιωθεί»
Η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη συνεχίζεται, υποστηριζόμενη από τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαμήνυσε ο επικεφαλής της Ε.Κ.Τ. Mario Draghi, μιλώντας από την Ουάσινγκτον, όπου λαμβάνει χώρα η Εαρινή Σύνοδος του Δ.Ν.Τ.
Επισημαίνεται πως το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,7% το 2016, με τις προβλέψεις της Τράπεζας να κάνουν λόγο επίδοση 1,8%, 1,7% και 1,6% τα έτη 2017, 2018 και 2019 αντίστοιχα.
«Οι όροι χρηματοδότησης και η ζήτηση πιστώσεων έχουν βελτιωθεί.
Ο όγκος των δανείων συνεχίζει να αυξάνεται, τα επιτόκια των τραπεζικών δανείων για τα νοικοκυριά και τις εταιρείες μειώθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα», είπε.
Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης διαπιστώνει επίσης πως οι κίνδυνοι για τις προοπτικές ανάπτυξης μειώθηκαν κατά κάποιο τρόπο, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν, ενώ εξέφρασε την άποψη πως ο ετήσιος πληθωρισμός εντός του νομισματικού μπλοκ παραμένει υποτονικός έναντι του στόχου για 2%.
Ο κ. Draghi ξεκαθάρισε πως πρέπει η αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να σταθεροποιηθεί στο 2% μεσοπρόθεσμα προκειμένου να υπάρξει κάποια αλλαγή στο μείγμα πολιτικής της Τράπεζας, η οποία εφαρμόζει από το 2014 ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
Ο τραπεζίτης απηύθυνε εκ νέου έκκληση για μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχει καταγραφεί πρόοδος επί του ζητήματος από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, κάτι που λειτούργησε ευεργετικά και για την κερδοφορία τους.
«Μια ισχυρότερη και πληρέστερη Οικονομική και Νομισματική Ένωση είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της μελλοντικής ανθεκτικότητας της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ», υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης