Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Τίποτα δεν είναι δεδομένο στις πρόωρες εκλογές της Βρετανίας - Το αποτέλεσμα δεν είναι βέβαιο

tags :
May: Τίποτα δεν είναι δεδομένο στις πρόωρες εκλογές της Βρετανίας - Το αποτέλεσμα δεν είναι βέβαιο
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στους κυβερνώντες Συντηρητικούς της May προβάδισμα περίπου 20%, αρκετό για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία άνω των 100 εδρών στο βρετανικό κοινοβούλιο
Χαμηλούς τόνους διατηρεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May ενόψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου 2017, παρά το γεγονός πως οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν σαρωτική νίκη των Συντηρητικών στις κάλπες.
Η May  προκήρυξε τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές σε μια αιφνιδιαστική κίνηση την Τρίτη 18 Απριλίου 2017, υποστηρίζοντας ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματός της και να υπάρξει σταθερότητα λίγο πριν από την έναρξη των διετών διαπραγματεύσεων με την ΕE για το Brexit.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στους κυβερνώντες Συντηρητικούς της May προβάδισμα περίπου 20%, αρκετό για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία άνω των 100 εδρών στο βρετανικό κοινοβούλιο, αλλά η Βρετανίδα πρωθυπουργός τονίζει ότι δεν εφησυχάζει.
«Η προεκλογική εκστρατεία μόλις ξεκίνησε. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Το αποτέλεσμα δεν είναι βέβαιο» τόνισε η May σε μια ομιλία που εκφώνησε στο εργοστάσιο της GlaxoSmithKline στην εκλογική της περιφέρεια στο Μέιντενχεντ.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιβεβαίωσε επιπλέον ότι η δέσμευση των Συντηρητικών για δαπάνες της τάξης του 0,7% του ΑΕΠ σε βοήθεια προς το εξωτερικό θα τηρηθεί, μετά την φημολογία ότι δεν θα περιληφθεί στο μανιφέστο του κόμματος ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι- το 0,7% παραμένει και θα παραμείνει» επισήμανε η πρωθυπουργός της Βρετανίας.
«Αυτό που πρέπει ωστόσο να κάνουμε είναι να εξετάσουμε πώς τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν και να διαβεβαιώσουμε ότι θα μπορούμε να ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο».
Η συγκεκριμένη δέσμευση υπήρξε εκ των θεμελιωδών του προκατόχου της May, David Cameron, κατά τις προσπάθειές του να αμβλύνει την εικόνα του Συντηρητικού Κόμματος.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης