Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
S&P 500
2.473,45
-0,02%
FTSE 100
7.487,87
0,77%
DAX
12.447,25
-0,04%
Nikkei 225
20.103,73
-0,20%
ATHEN
854,54
0,12%
  • 02:10 - Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών σε τουρκικές ακτές και Δωδεκάνησα
  • 01:25 - ΔΝΤ: Εγκρίθηκε η συμφωνία επί της αρχής και 1,6 δισ. ευρώ δυνητική συμμετοχή στο πρόγραμμα
  • 23:38 - SZ: Το ΔΝΤ προτείνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά δε θέλει να πληρώσει τίποτα…
  • 23:38 - Οριακές μεταβολές στη Wall Street, στον απόηχο «χλιαρών» αποτελεσμάτων - Σε ιστορικό υψηλό ο Nasdaq
  • 23:37 - Microsoft: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη το β' 3μηνο 2017, στα 6,5 δισ. δολάρια - Στα 24,7 δισ. τα έσοδα
 

Finkielkraut (Γάλλος συγγραφέας): Η επιτυχία της Le Pen απλώς αναβάλλεται - Κάποτε θα έλθει στην εξουσία

Finkielkraut (Γάλλος συγγραφέας): Η επιτυχία της Le Pen απλώς αναβάλλεται - Κάποτε θα έλθει στην εξουσία
«Σήμερα, όμως, κολυμπάμε μέσα στην σύγχυση και αν συνεχίσουμε να της κάνουμε δώρα, στο τέλος θα την φέρουμε στην εξουσία»
Στην ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen αναφέρεται δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Il Messaggero φιλοξενώντας μεταξύ άλλων και συνέντευξη του Γάλλου συγγραφέα και φιλοσόφου  Alain Finkielkraut, ο οποίος κατηγορεί τα γαλλικά πολιτικά κόμματα, πως άφησαν χώρο στην 49χρονη πολιτικό και κάποτε θα «αναρριχηθεί» στην εξουσία.
Η επιτυχία της Marine Le Pen οφείλεται στο γεγονός στο ότι της παρέδωσαν την λαϊκή τάξη, τη μικροαστική τάξη και το έθνος και τον ίδιο τον στρατηγό De Gaulle, σημειώνει ο Γάλλος συγγραφέας.
«Έπρεπε να λεχθεί ξεκάθαρα ότι δεν είχε δικαίωμα να συνδεθεί με κανένα τρόπο με την κληρονομιά του κόμματος του De Gaulle, διότι είναι αρχηγός μιας πολιτικής δύναμης την οποία ίδρυσαν υποστηρικτές του Petain (σ.σ. Γάλλος στρατάρχης και πολιτικός που συνθηκολόγησε με τη ναζιστική Γερμανία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο).
«Σήμερα, όμως, κολυμπάμε μέσα στην σύγχυση και αν συνεχίσουμε να της κάνουμε δώρα, στο τέλος θα την φέρουμε στην εξουσία», τονίζει ο Finkielkraut.
Προσθέτει, δε, ότι «για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, πρέπει να γίνει μια ουσιαστική επένδυση στο θέμα του πολιτισμού και να μην της επιτρέπεται να παίζει ως κυρίαρχος στο πεδίο αυτό».
Σε ότι αφορά τον Macron, ο Γάλλος διανοούμενος του καταλογίζει ότι «αρνείται την ίδια την ύπαρξη του γαλλικού πολιτισμού, ενώ προσθέτει ότι δεν υπάρχει μια γαλλική τέχνη. Και ενώ κάτι ανάλογο, στην Ιταλία θα προκαλούσε γέλωτα, αλλά στην Γαλλία μπορεί να ειπωθεί στο Παρίσι ή στην Λυών, ή στην Τουρ, χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς».

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS

 
 
KORRES