Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis: Η Theresa May δεν θέλει η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία

Dombrovskis: Η Theresa May δεν θέλει η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία
H κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις με την επιθυμία να καταλήξουν σε συμφωνία
Η Theresa May έχει δηλώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει το μπλοκ χωρίς συμφωνία, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis.
Τρεις μήνες μετά την δήλωση της May ότι η «μη συμφωνία» ήταν καλύτερη από μια κακή συμφωνία, η πρωθυπουργός υπονοεί ότι δεν θέλει να ακολουθήσει αυτή την πορεία καθώς οι δύο πλευρές προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και τα δικαιώματα των πολιτών μετά το Brexit.
«Το μήνυμα που ακούμε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και από την Theresa May είναι ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις με την επιθυμία να καταλήξουν σε συμφωνία», δήλωσε ο Dombrovskis στο Bloomberg TV στην Ουάσινγκτον.
Ενώ η ΕΕ αρνείται το αίτημα της May να ξεκινήσει συνομιλίες σχετικά με μια μελλοντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ταυτόχρονα με τη συζήτηση των όρων «διαζυγίου», το μπλοκ δήλωσε ότι θα ξεκινήσει τις προετοιμασίες εάν σημειωθεί πρόοδος αργότερα φέτος.
Αλλά αν δεν υπάρξει συμφωνία για το πόσο θα πρέπει να πληρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο και τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ ήδη στη Βρετανία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει το μπλοκ σε δύο χρόνια χωρίς να υπάρχουν μεταβατικές ρυθμίσεις σε τομείς όπως ο έλεγχος των συνόρων και τα δικαιώματα προσγείωσης αεροπλάνων.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποδεχθεί τα τιμολόγια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για εμπορεύματα.
Ας πάμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις στο πνεύμα της επίτευξης της συμφωνίας", δήλωσε ο Dombrovskis.
«Μας ενδιαφέρει η στενή συνεργασία.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης