Υπ. Εσωτερικών Γαλλίας: Νικητής στο πρώτο γύρο ο Macron 23,75%.... με την Le Pen 21,53% θα δώσουν την μάχη στις 7 Μαίου

Υπ. Εσωτερικών Γαλλίας: Νικητής στο πρώτο γύρο ο Macron 23,75%.... με την Le Pen 21,53% θα δώσουν την μάχη στις 7 Μαίου
Το δίδυμο που περνάει στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών είναι  Le Pen και Macron ήταν προβλέψιμο το αποτέλεσμα
(upd10) Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία στις 7 Μαίου πέρασαν ο Macron που είναι και το φαβορί ώστε να γίνει ο νέος Πόεδρος της Γαλλίας και η Le Pen με βάση τα επίσημα στοιχεία.
Νικητής στο πρώτο γύρο ο Macron με 23,75%.... με την Le Pen 21,53%.
Με όρους ψήφων ο Macron έλαβε 7,8 εκατ ψήφους, η Le Pen 7,4 εκατ ψήφους, ο Fillon 6,5 εκατ και ο Melenchon 6,38 εκατ ψήφους.
Ο Francois Fillon έλαβε το 19,91%, τέταρτος αναδείχθηκε ο αριστερός Jean Luc Melenchon με 19,64% και πέμπτος ο σοσιαλιστής B. Hamon με μόλις 6,35%.
Να σημειωθεί ότι επιβεβαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις και τα exit polls μετά από καιρό αμφισβήτησης.....
Ο Macron θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας στις 7 Μαίου λόγω εκλογικού συστήματος.
Η Le Pen του Εθνικού Μετώπου έχασε οριακά από τον Macron ωστόσο αποτελεί μεγάλη - ιστορική επιτυχία για το Εθνικό Μέτωπο και τον Γαλλικό εθνικισμό ότι πέρασε στον δεύτερο γύρο. 
Είναι η πρώτη φορά που στις προεδρικές εκλογές Δεξιά και Αριστερά τα δύο παραδοσιακά κόμματα δεν συμμετέχουν.
Η εθνικίστρια Le Pen και ο κεντρώος ανεξάρτητος Macron θα δώσουν μάχη στις 7 Μαίου στον δεύτερο γύρο των εκλογών με τον Macron ήδη να στηρίζεται από τον Hamon από το σοσιαλιστικό κόμμα και τον Cazeneuve καθώς και τον Fillon... 
Αντιθέτως ο αριστερός Melencnhon απέφυγε να παράσχει στήριξη στον Macron.
Η συμμετοχή έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ 77,3% στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία.
Με βάση την τελική πρόβλεψη από την ροή των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι κέρδισε ο ο Macron με 23,75% η Le Pen ακολούθησε με 21,53%, ο Fillon 19,91% και ο Melenchon 19,64%
1)Επιβεβαιώνεται το σενάριο ότι στον δεύτερο γύρο θα περάσουν Macron με Le Pen.
2)Προφανώς στον δεύτερο γύρο ο Macron με ποσοστό 60% θα κερδίσει έναντι 40% της Le Pen.
Οι αγορές με αυτό το αποτέλεσμα του α΄ γύρου θα αντιδράσουν θετικά.

Με κίνητρο ο Macron και με μαύρο η Le Pen


Με βάση τα exit polls από Ifop - Elabe - Ipsos - KantarMacron 23,8%
Le Pen 21,6%
Fillon 20,3%
Mélenchon 19,6%.

Εκτίμηση με βάση τα Exit Polls


Με βάση το δίγμα των Exit Polls


Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews

O πρώτος και ιδιαίτερα κρίσιμος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία ξεκίνησε σήμερα 23 Απριλίου του 2017 με το ενδιαφέρον να εστιάζεται προφανώς στο δίδυμο των υποψηφίων που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 7 Μαίου.
Ήδη, μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρoυ των γαλλικών προεδρικών εκλογών, καθώς οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 19:00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος), αν και σε μερικές πόλεις τα εκλογικά κέντρα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος).
Από νωρίς το πρωί σήμερα οι περίπου 47 εκατ. Γάλλοι ψηφοφόροι, κάνουν το πέρασμά τους από τα 66.546 εκλογικά κέντρα, για την ανάδειξη των δύο εκ των έντεκα υποψηφίων που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου.
Σημειώνεται ότι οι εκλογές γίνονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με 50 χιλιάδες αστυνομικούς και άλλες δυνάμεις ασφαλείας να έχουν κινητοποιηθεί.
Ο πρώτος γύρος θα στείλει δύο από τους έντεκα υποψήφιους στον επαναληπτικό γύρο δύο εβδομάδες μετά (7/5), έτσι ώστε να αναδειχτεί ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.
Οι αγορές, το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης και διεθνώς εστιάζονται στο δίδυμο που θα περάσει στον δεύτερο γύρο, ωστόσο όπως απέδειξε και το Brexit ή η νίκη Trump.... δεν επήλθε καταστροφή αντιθέτως απορροφήθηκαν όλοι οι κραδασμοί.
Η καταστροφολογία πριν το Brexit δεν απέδωσε, όπως και στην περίπτωση Trump και αυτό θα συμβεί και στην Γαλλία, διεθνώς επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό τρόμου εάν κερδίσει η Le Pen θα έρθει το χάος, αλλά θα αποδειχθεί ότι - ακόμη και αυτό να συμβεί - το χάος δεν θα έρθει. 
Οι βασικοί υποψήφιοι είναι η M. Le Pen του Γαλλικού Μετώπου που εκπροσωπεί την Γαλλική ακροδεξιά, ο E. Macron ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος, ο Fillon από την κεντροδεξιά και ο Melenchon από την Αριστερά.

Ψήφισαν Le Pen και Macron
Το προφίλ των 4 υποψηφίων για την προεδρία

Από τους 11 συνολικά υποψηφίους, οι τέσσερις έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσουν στον δεύτερο γύρο.
Οι τελευταίες πιθανότητες της Citi Research για κάθε υποψήφιο να εκλεγεί πρόεδρος είναι Macron (35%), Fillon (30%), Le Pen (25%), Melenchon (10%). Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο πρώτος γύρος θα είναι πολύ κοντά για να καλέσει οριστικά - είναι μια κούρσα τεσσάρων αλόγων.
Marine Le Pen:
Η ακροδεξιά υποψήφια είναι ο κύριος κίνδυνος για το ευρώ. 
Έχει προτείνει δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Γαλλίας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ εντός έξι μηνών.
Αναμένεται να περάσει από τον πρώτο γύρο με ευκολία, αλλά δεν είναι πιθανό να επικρατήσει στο δεύτερο γύρο, τελικά.
Francois Fillon:
Ο συντηρητικός υποψήφιος και ο πρώην πρωθυπουργός ήταν πρώτος στις δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο, η δημοτικότητά του έχει υπονομευθεί από διαμάχες και το σκάνδαλο με την σύζυγό του ότι έλαβε θέση στο δημόσιο χωρίς να εργαστεί.
E. Macron: Ο ανεξάρτητος κεντρώος και πρώην υπουργός οικονομίας είναι ο βασικός νικητής με βάση την Citi.
Το νέο κόμμα του En Marche συνέχισε να κερδίζει δυναμική.
Jean-Luc Melenchon: Ο υποψήφιος μπαλαντέρ κέρδισε εντυπωσιακή δυναμική τον τελευταίο μήνα ή έτσι.
Αποτελεί την σκληροπυρηνική αριστερά και προτείνει ανώτατο φόρο εισοδήματος 90% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων ένταξης της Γαλλίας στην ΕΕ.

Κρίσιμο το αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα στην Γαλλία έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μετά το Brexit και την νίκη Trump εάν κερδίσει κάποιος εκ των υποψηφίων που έχουν αμφισβητήσει την ευρωζώνη και το ευρώ είναι προφανές ότι θα κλονιστεί το ευρωπαικό οικοδόμημα....με βάση την επιχειρηματολογία της πολιτικής ελίτ της Ευρώπης. 
Ο 39χρονος πρώην τραπεζίτης Emmanuel Macron, ο οποίος ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία πριν από ένα χρόνο, είναι το φαβορί στις δημοσκοπήσεις για να κερδίσει τον πρώτο γύρο έναντι της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen.
Το δίδυμο αυτό θα περάσει στον δεύτερο γύρο με βάση το επικρατέστερο σενάριο.
Ωστόσο εάν περάσουν στον δεύτερο γύρο Le Pen και Melenchon δηλαδή η ακροδεξιά και η αριστερά το αρχικό σοκ θα είναι μεγάλο με βάση το Reuters.
Εάν κερδίσουν ωστόσο η Macron και η Le Pen θα αποτελέσει μια ιστορική εξέλιξη στο πολιτικό τοπίο, καθώς ο δεύτερος γύρος δεν θα περιλάμβανε κανένα από τα κυρίαρχα κόμματα που κυβερνούσαν τη Γαλλία εδώ και δεκαετίες.
"Δεν θα ήταν η κλασική μάχη μεταξύ αριστεράς εναντίον της δεξιάς, αλλά δύο απόψεις του κόσμου που συγκρούονται.
Ο Macron προβάλει ως ο προοδευτικός έναντι των συντηρητικών και η Le Pen ως πατριώτης έναντι της παγκοσμιοποίησης"
Ο συντηρητικός Fillion, ανακάμπτει μετά το σοκ που δέχθηκε με το σκάνδαλο στο οποίο εμπλεκόταν η οικογένεια του, ενώ ο αριστερός Jean-Luc Melenchon σημείωνε αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι άλλοι επτά υποψήφιοι, όπως ο Βενέιτ Χάμον, του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δύο τροτσκιστές, τρεις εθνικιστές και ένας πρώην βουλευτής βρίσκονται πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις.
Η πιθανότητα μιας νίκης του διδύμου Le Pen - Melenchon δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο, αλλά θα προκαλέσει παγκοσμίως τριγμούς.
Ενώ ο Macron θέλει να ενισχύσει περαιτέρω την ευρωζώνη, η Le Pen δήλωσε στους οπαδούς ότι "η ΕΕ θα πεθάνει".
Θέλει να επιστρέψει στο φράγκο, να επαναξιολογήσει το χρέος της Γαλλίας, να φορολογήσει τις εισαγωγές και θα απορρίψει τις διεθνείς συνθήκες.
Ο Melenchon θέλει επίσης να επανεξετάσει ριζικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διεξαγάγει δημοψήφισμα για το αν θα εγκαταλείψει η Γαλλία την ευρωζώνη.
Η Le Pen και ο Melenchon θα αγωνιστούν στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στην Γαλλία για να κερδίσουν την πλειοψηφία για να πραγματοποιήσουν αυτές τις ριζοσπαστικές κινήσεις, που προκαλούν ανησυχία σε όλο τον κόσμο.
"Δεν είναι μυστικό ότι δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι εάν το αποτέλεσμα στις 23 Απριλίου οδηγήσει στον δεύτερο γύρο την Le Pen και Melenchon", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, προσθέτοντας ότι οι εκλογές αποτελούν κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.
Και ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump και ο προκάτοχός του Obama έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις Γαλλικές εκλογές.
Ο Obama μίλησε με τoν Macron τηλεφωνικά και ο Τρθμπ δήλωσε την επόμενη μέρα μετά το νέο - πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, ότι ενισχύει τις πιθανότητες νίκης της Le Pen.
Το ΔΝΤ ανησυχεί για πιθανή νίκη των Le Pen και Mélenchon – Η ΕΚΤ εάν χρειαστεί θα προσφέρει ELA στις Γαλλικές τράπεζες

Στον πρώτο γύρο των Γαλλικών εκλογών σήμερα 23 Απριλίου είναι εστιασμένο το ενδιαφέρον του ΔΝΤ καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Ευρώπη και στην διεθνή οικονομία.
Εν τω μεταξύ η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προσφέρει ELA δηλαδή μηχανισμό έκτακτης ανάγκης για τις γαλλικές τράπεζες εάν χρειαστεί.
Οι ανησυχίες εστιάζονται στην επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen και τον αριστερό Jean-Luc Mélenchon.
Και οι δύο είναι επικριτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσαν να περάσουν στον δεύτερο γύρο, προσθέτοντας πρόσθετη ανησυχία στην εαρινή συνάντηση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Υπήρξε σαφής αναγνώριση ότι οι οικονομικοί κίνδυνοι είναι λιγότερο σημαντικοί σε σχέση με γεωπολιτικούς κινδύνους», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ  Christine Lagarde, σε συνέντευξη Τύπου.
Η Lagarde, προειδοποίησε ότι εάν κερδίσει η Le Pen θα μπορούσε να οδηγήσει μια τέτοια εξέλιξη σε πολιτικές και οικονομικές αναταραχές, ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται μια πολιτική μεταστροφή από τη «δυναμική της ανάπτυξης σε μεγαλύτερη συμμετοχή και ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς».
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει ότι οι προστατευτικές πολιτικές που περιορίζουν το εμπόριο θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τη βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Με ανακοίνωση του η Διεθνής Νομισματική και Δημοσιονομική Επιτροπή (IMFC) δεσμεύθηκε ότι τα μέλη θα "συνεργαστούν" για τη μείωση των παγκόσμιων συναλλαγών και των ανισορροπιών του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών "μέσω κατάλληλων πολιτικών".
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού, Agustin Carstens, πρόεδρος του IMFC, περιέγραψε τον προστατευτισμό ως «σχετικό όρο» και «διφορούμενο» και είπε ότι είχε αντικατασταθεί στην ανακοίνωση με κάτι πιο χρήσιμο.
"Δεν υπάρχει χώρα που να μην έχει καμία επιφύλαξη ή περιορισμό στο εμπόριο", δήλωσε ο Carstens σε συνέντευξη Τύπου.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Mnuchin ζήτησε από το ΔΝΤ να ενισχύσει την εποπτεία των συναλλαγματικών ισοτιμιών των μελών του.
Οι γαλλικές εκλογές ίσως να αποτελέσουν το τρίτο χτύπημα μετά το Brexit και την νίκη Trump.
Το Trump εξέφρασε την υποστήριξή του στην Le Pen, την υποψήφιο του Εθνικού Μετώπου η οποία έχει υποσχεθεί δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της Γαλλίας στην ΕΕ αλλά όπως η ίδια έχει τονίσει θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος όποιο και εάν είναι αυτό.
Οι επενδυτές φοβούνται ότι η πιθανή νίκη Le Pen και Mélenchon στο δεύτερο γύρο θα προκαλέσει μεγάλο σοκ.
Ο  Mélenchon έχει δεσμευθεί να τερματίσει την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα περιπλέξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές και θα απομακρύνει τις επενδύσεις.
Ο Ewald Nowotny της ΕΚΤ δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παράσχει ρευστότητα έκτακτης ανάγκης στις γαλλικές τράπεζες, εάν ήταν απαραίτητο.
Εάν υπάρχουν προβλήματα για συγκεκριμένες γαλλικές τράπεζες με την ρευστότητα τους τότε η ΕΚΤ έχει την δυνατότητα του ELA, τον Μηχανισμό Έκτακτης Παροχής Ρευστότητας, αλλά φυσικά δεν αναμένουμε ειδικές κινήσεις", δήλωσε ο Nowotny, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Στις 23 Απριλίου 2017 διεξάγεται ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία και οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν αμφίρροπη μάχη.
Στις περιοχές που ανήκουν στη Γαλλία, αλλά βρίσκονται εκτός της επικράτειάς της, όπως για παράδειγμα στη Χαβάη, οι κάτοικοι άρχισαν να ψηφίζουν το Σάββατο 22/4 για τις προεδρικές εκλογές.
Ο δεύτερος γύρος για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές θα διεξαχθεί στις 7 Μαίου του 2017.
Οι τέσσερις από τους πέντε υποψηφίους δίνουν μάχη πολύ κοντά ο ένας από τον άλλο και προφανώς ο πρώτος γύρος είναι αμφίρροπος.
H Le Pen του Εθνικού Μετώπου φαίνεται ότι οριακά προηγείται ωστόσο οι αναφορές για έξοδο από το ευρώ έχουν φοβίσει τους Γάλλους ψηφοφόρους.
Με νεότερες δηλώσεις η Marine Le Pen δεσμεύθηκε να μην αποχωρήσει από το ευρώ η Γαλλία αν οι ψηφοφόροι απορρίψουν τα σχέδιά της σε δημοψήφισμα.
Μεταξύ άλλων η Le Pen τόνισε "ποτέ δεν λυπάμαι που λέω την αλήθεια στον γαλλικό λαό, λέγοντάς του ότι στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν με δημοψήφισμα", ανέφερε ο Le Pen σε συνέντευξή του στην τηλεόραση 2 της Γαλλίας.
«Ποτέ δεν θα εξαναγκάσω τη Γαλλία σε τόσο σημαντική επιλογή χωρίς να έχω τη γνώμη σου, τη συμφωνία σου λαέ της Γαλλίας.
Δεν θα κάνω τίποτα χωρίς τη συγκατάθεσή σας. "
Με βάση ενδείξεις εάν στον πρώτο γύρο περάσουν Le Pen και ο Macron στον δεύτερο γύρο θα κερδίσει ο Macron.
Εάν υπάρξει έκπληξη και περάσει η Le Pen με τον Mélenchon δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και νίκη της Le Pen.
H αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές ξεκίνησε αλλά υπάρχει μεγάλη μερίδα Γάλλων που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει.
Οι αναποφάσιστοι μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα και τις ισορροπίες.
Πόσο σίγουρο είναι ότι στον δεύτερο γύρο θα περάσουν Le Pen και Macron;
Οι 5  βασικοί υποψήφιοι είναι Le Pen, Filion, Hamon, Mélenchon, και Macron έχουν προβλήματα.
Οι ισορροπίες είναι περίεργες.
Αν ο Mélenchon καταφέρει να κρατήσει τη βάση του, και ενώ έχει δηλώσει την στήριξη του στον Macron, θα μπορούσαμε να δούμε: Le Pen εναντίον Mélenchon στο δεύτερο γύρο.
Ο Macron είναι ο ξεκάθαρος νικητής στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, αλλά τα αποτελέσματα ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό.
Όσοι σκοπεύουν να ψηφίσουν Hamon είναι πολύ πιθανό να υποστηρίξουν Macron στο δεύτερο γύρο, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι ο Macron τείνει χείρα φιλίας.
 Ωστόσο, ο Hamon είναι στις δημοσκοπήσεις στο 8,5% και δεν έχει καμία ελπίδα.
Παρά το γεγονός ότι οι θέσεις της Le Pen και του Mélenchon είναι πολύ παρόμοιες η Le Pen κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει ελάχιστη στήριξη από τον Mélenchon.
Αν ο Filion τεθεί εκτός του πρώτου γύρου, οι οπαδοί του θα στηρίξουν μάλλον αναλογικά τον Macron και την Le Pen.
Le Pen και Mélenchon τάσσονται κατά των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, το ελεύθερο εμπόριο, και το ΝΑΤΟ.
Και οι δύο είναι υπέρ στενότερων δεσμών με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Filion είναι υπέρ της Ευρώπης, όπως είναι Macron και Hamon. Ούτε η Le Pen, ούτε ο Mélenchon τελικώς δεν θα πάρουν απόφαση να βγει η Γαλλία από το ευρώ παρά τις προεκλογικές κορώνες.
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS