Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017
S&P 500
2.398,42
0,18%
FTSE 100
7.485,29
-0,15%
DAX
12.659,15
0,31%
Nikkei 225
19.613,28
-0,33%
ATHEN
783,03
-0,70%
  • 00:37 - Στ. Πιτσιόρλας: Η αγορά έχει προεξοφλήσει τη συμφωνία για την Ελλάδα - Συνολική λύση στο Eurogroup 15/6
  • 00:24 - Ποντάρουν στο bitcoin οι μεγάλες τράπεζες - Επένδυση 107 εκατ. δολαρίων στην κοινοπραξία R3, που χειρίζεται το bitcoin
  • 00:15 - Η πρόταση του Βερολίνου που απέρριψε η Αθήνα - Παρασκήνιο, μπλόφες και μυστικές διαβουλεύσεις
  • 00:14 - Neue Zürcher Zeitung: Διατεθειμένος να εξειδικεύσει τα πιθανά μέτρα για το ελληνικό χρέος ο Schäuble
  • 00:13 - Schaeuble: Δύσκολο το ΔΝΤ, εφικτή συμφωνία στις 15/06 - Thomsen (ΔΝΤ): Χρειαζόμαστε συγκεκριμένα μέτρα για το ελληνικό χρέος
 

Ευρωπαϊκός Τύπος για εκλογές στη Γαλλία: Ηχηρό χαστούκι στον πολιτικό μηχανισμό η νίκη του Macron

Ευρωπαϊκός Τύπος για εκλογές στη Γαλλία: Ηχηρό χαστούκι στον πολιτικό μηχανισμό η νίκη του Macron
Κατακερματισμένη η Γαλλία, το 40% ψήφισε υπέρ της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς
Για ένα νέο πολιτικό τοπίο στη Γαλλία κάνουν λόγο οι ευρωπαϊκές εφημερίδες σχολιάζοντας την επικράτηση του 39χρονου Emmanuel Macron στον α’γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.
Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung υποστηρίζει ότι η Γαλλία μετά τις εκλογές αυτές είναι κατακερματισμένη καθώς περισσότερο από το 40% των Γάλλων ψήφισε υποψήφιους της άκρας δεξιάς ή της άκρας αριστεράς.
«Η νίκη του Macron είναι τόσο περιορισμένη που στις δύο προηγούμενες προεδρικές εκλογές (2007, 2012) δεν θα είχε φθάσει στον δεύτερο γύρο» επισημαίνει η FAZ ενώ το Spiegel αναφέρει ότι η επιτυχία του κεντρώου Macron αποτελεί «ηχηρό χαστούκι στον πολιτικό μηχανισμό» καθώς «έβγαλε από τη μέση, τουλάχιστον προσωρινά, παλαιούς πολιτικούς θεσμούς, τους συντηρητικούς Γκωλιστές Les Républicains, όπως και τους κυβερνώντες σοσιαλιστές του Francois Hollande».
Οι Financial Times εκτιμούν ότι ο Macron θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας και υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διαπραγματευτεί σκληρά για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, ενώ ο βρετανικός Guardian τονίζει ότι «ο Macron αποτελεί την καλύτερη ελπίδα μίας μεγάλης χώρας με σοβαρά προβλήματα», επισημαίνοντας ότι «η απειλή που θέτει η άκρα δεξιά δεν έχει σβήσει».
Από την πλευρά της βελγική εφημερίδα Le Soir υποστηρίζει ότι «οι Γάλλοι καναν την επανάστασή τους, απορρίπτοντας, α λα Trump, τα παραδοσιακά κόμματα και πολιτικούς, της δεξιάς όπως και της αριστεράς, για να θέσουν αντιμέτωπες δύο προσωπικότητες εκτός συστήματος».
Πάντως ο Γαλλικός Τύπος ως επί το πλείστον χαιρετίζει την επικράτηση του Macron.
H αριστερή «L'Humanité» βγαίνει με ένα τεράστιο «Jamais» (Ποτέ) και την Marine Le Pen με το κεφάλι σκυμμένο δείχνοντας τη «γραμμή» για το β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, η Liberation, έχοντας ως εξώφυλλο τον Macron να τείνει το χέρι του, γράφει «για προεδρία, σε μία βόλτα», τονίζοντας ότι ο Macron κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στον πρώτο γύρο των εκλογών ενώ και η «L' Opinion» τάσσεται υπέρ του Macron, αναφέροντας πως είναι η μόνη επιλογή για το προεδρικό αξίωμα.www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 24/04/2017 - 09:05
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS

 
AUEB-e-banner-10-05-2017.gif
 
KORRES